Annonce
Randers

Spadestik i marts: Nu kommer der boliger på Kærser-grunden

I marts tages første spadestik til byggeriet "Bølgerne", der vil skyde op på grunden, hvor Kærsmindebadet engang lå. Illustration: RB 1940
Når byrådet har givet grønt lys, går arbejdet med at opføre 55 familieboliger på grunden, hvor Kæresmindebadet lå, i gang. Det er Boligforeningen af 1940, der er bygherre for projektet.
Annonce

Randers: I 2015 lukkede Kærsmindebadet, og siden er det gamle friluftsbad blevet fjernet. I løbet af en måneds tid vil et nybyggeri skyde op på grunden, og i sommeren 2021 vil 55 almene familieboliger stå klar til indflytning. Det er Boligforeningen af 1940, der står bag opførelsen af boligerne.

- Der har været stor interesse for byggeriet og mange har spurgt, hvornår de kan blive skrevet op til en af boligerne. Vi er ikke helt klar endnu, men under alle omstændigheder gælder de sædvanlige regler om anciennitet, siger Jan Guldmann, der er bestyrelsesformand i boligforeningen.

På byrådsmødet først i marts skal politikerne godkende anskaffelsessummen for byggeriet, blandt andet et kommunalt lån på godt 11 millioner kroner. Det vil koste 111 millioner kroner at opføre boligerne.

Der vil blive opført 35 boliger i ét plan på mellem 41 og 114 kvadratmeter, samt 20 boliger i to plan på mellem 108 og 113 kvadratmeter. Prisen bliver 894 kroner årligt pr. kvadratmeter. Det svarer til 8.493 kroner om måneden for en bolig på 114 kvadratmeter. Boligerne kommer til at ligge ved siden af Kærsmindeparken, og der vil være træer og anden beplantning omkring boligerne, samt et stisystem. Rækkehusene vil ligge som øer omkring en grøn kile, der vil løbe gennem området. Rækkehusene vil være øst-vestligt orienteret med haver ud mod grønne områder mellem husene og et intimt gårdrum på modsatte side.

Husene bygges i gule sten med et blåligt skær.

- Der har været stor interesse for byggeriet og mange har spurgt, hvornår de kan blive skrevet op til en af boligerne.

Jan Guldmann, formand for Randers Boligforening af 1940

Annonce

Politisk uenighed

Der har været politisk uenighed i byrådet om opførelsen af de almene boliger på Kærsmindegrunden, siden et flertal af politikerne i november 2018 besluttede at støtte projektet med ti procent af dét, byggeriet vil koste at bygge, altså godt 11 millioner kroner.

Da udviklingsudvalget for nylig behandlede sagen, fordi pengene skal frigives, stemte Venstre og Dansk Folkeparti endnu en gang imod.

- Det er jo en kommunal grund, og vi havde hellere set, at kommunen enten udstykkede arealet til byggegrunde, eller solgte grunden til en privat investor, siger Christian Brøns (V), formand for udviklingsudvalget.

Han mener, at det ville have været bedre, hvis kommunen havde kunnet stoppe pengene fra grundsalget direkte i kassen. I stedet går indtægten fra salget af grunden til boligselskabet stort set lige op med det tilskud, som kommunen skal yde til det almene byggeri.

- Desuden har vi i forvejen et højt antal almennyttige boliger i Randers, siger Christian Brøns.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fem ting vi lærte af sejren i Hobro: Bundgaard-debut, karantænefare og et mirakel fra puljesejr

Annonce