Annonce
Østjylland

Spareforslag sendte borgere til tasterne: Kommunen har modtaget 225 budgethøringssvar

Der var travlhed på Nordre Kajgade, da fristen for at komme med høringssvar til Mariagerfjord Kommunes budget 2019 udløb mandag formiddag. Arkivfoto

Mandag formiddag havde forvaltningen i Mariagerfjord Kommune travlt med at samle de mange indkomne høringssvar og formidle dem videre til byrådets 29 medlemmer. På onsdag genoptages budgetforhandlingerne.

Annonce

Mariagerfjord: Når politikerne i Mariagerfjord Kommune på onsdag genoptager forhandlingerne om budget 2019, vil de økonomiske beregninger vedrørende 166 spareforslag blive suppleret af input fra en lang række borgere, medarbejdere, foreninger og andre interessenter.

Det står klart, efter den offentlige høringsfrist i forbindelse med de igangværende budgetforhandlinger for 2019 udløb mandag formiddag.

- Vi havde forventet, at rigtig mange ville give deres besyv med, og det kan vi konstatere, at de har gjort. Vi har fået cirka 225 høringssvar ind, hvor nogle af dem består af underskriftindsamlinger for et enkelt budskab, som rigtig mange borgere har skrevet under på, siger chefkonsulent Trine Søndergaard Pedersen fra Mariagerfjord Kommune.

Dét, der er rigtig vigtigt for os lige nu, er at få alle høringssvarene og de budskaber, de indeholder, ud til politikerne, så de kan nå at læse dem, inden de genoptager budgetforhandlingerne på onsdag.

Trine Søndergaard Pedersen, chefkonsulent
Annonce

Borgerne må vente

I skrivende stund er der endnu ikke skabt overblik over, hvor mange af de 166 spareforslag der vil komme til at være flankeret af et høringssvar, når politikerne skal i gang med at tage stilling til dem. På samme måde har det heller ikke været muligt for avisen at få at vide, hvilke besparelsesforslag, der har medført flest høringssvar.

- Lige nu er det rigtig vigtigt for os, at få alle høringssvarene og de budskaber, de indeholder, ud til politikerne, så de kan nå at læse dem, inden de genoptager budgetforhandlingerne på onsdag. Vores eneste fokus lige nu er at få alt materialet samlet til dem, og så får vi det efterfølgende digitaliseret, så det kan komme på hjemmesiden, lyder det fra Trine Søndergaard Pedersen.

Hun forklarer, at det vil være muligt for interesserede at få overblik over og indblik i de indkomne høringssvar, når kommunen på torsdag sender dagsordenen til økonomiudvalgets førstebehandling af budgettet ud på sin hjemmeside.

Økonomiudvalgets førstebehandling af budget 2019-2022 finder sted på mandag 17. september, hvorefter det samlede byråds førstebehandling af samme foregår torsdag 20. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Tilbagevendt Tosin skal slippes løs: - God nyhed med ekstra frihed

Annonce