Annonce
Østjylland

Sparekasse lukker efter boks-sprængning

Et skilt på døren, som også har taget skade, fortæller, at der ikke er åbent i filialen fredag. Foto: Søren Andersen

Skaderne er så store, at Sparekassen Djurslands afdeling i Grenaa ikke kan åbne fredag.

Kunderne går forgæves til Sparekassen Djurslands afdeling i Søndergade i Grenaa fredag, for natten til fredag er hæveautomaten blevet sprængt. Skaderne er så voldsomme, at afdelingen er lukket - præcis som det for nogle uger siden skete i Auning-filialen fra samme pengeinstitut.

Annonce
Det gik voldsomt for sig, da der natten til fredag blev taget grove metoder i brug for at skaffe adgang til kontanterne i hæveautomaten i Sparekassen Djursland i Grenaa. Foto: Søren Andersen

»Klokken 02.42 får vi anmeldelsen om, at der er sket en mulig sprængning af en bankboks i Grenaa. Vi kommer derud og kan konstatere, at pengeautomaten ved sparekassen er ødelagt,« siger vagtchef Jes Frederiksen.

Politiets teknikere er fredag morgen på stedet for at efterforske sprængningen. De prøver blandt andet at finde ud af, hvordan boksen er blevet sprængt.

Vagtchefen fortæller, at man gerne hører fra vidner til episoden.

»Der er på stedet bemærket et par køretøjer, som, tror vi, har noget med sagen at gøre. Det drejer sig om to mørke personbiler, og vi tror som sagt, at de spiller en rolle,« siger Jes Frederiksen.

Politiet behandler episoden som et forsøg på indbrud, men vagtchefen oplyser, at man endnu ikke ved, hvor meget der eventuelt er blevet stjålet.

Når det går så voldsomt for sig, som tilfældet er, skyldes det en fremgangsmåden, hvor gerningsmændene pumper gas ind i automaten og fremkalder en eksplosion for at få adgang til kontanterne.

Gaseksplosioner mod pengeautomater er et forholdsvist nyt fænomen. Metoden blev første gang brugt i 2014 - og sidste år skete det 15 gange i Danmark. I år er det sket i en del tilfælde overalt i landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce