Annonce
Randers

Sparekasse lukker én dag og går på gaden

Arkivfoto: Annelene Petersen
Når Sparekassen Kronjylland fylder 190 år, lukkes alle 51 filialer for en dag, og 600 medarbejdere sendes ud for at hjælpe lokale ildsjæle.
Annonce

Randers: Tirsdag 26. november fylder Sparekassen Kronjylland 190 år, men det kan ikke nytte noget, hvis du vil ind i den lokale afdeling og ønske din bankmand m/k tillykke med den runde dag. For hun er der ikke. I anledningen af fødselsdagen er der lukket i alle 51 afdelinger og rundt regnet 600 medarbejdere er at finde rundt om i bydele og lokalsamfund sammen med lokale ildsjæle.

Det fortæller marketingchef Pernille Kempel Jensen:

- Vi har valgt at markere den runde dag med at hjælpe lokale ildsjæle. Det kan for eksempel være aktive i den lokale idrætforening, der har brug for en hjælpende hånd til at få malet hegnet.

Ifølge marketingchefen er Sparekassen Kronjylland grundlagt på værdier om at være til gavn for lokalsamfundet, og det er den oprindelige værdi, som skal gøres synlig på fødselsdagen.

Til gavn og glæde

Der var ædle tanker bag, da "Sparekassen for Randers By og Omegn" blev etableret i 1829. Den nystiftede sparekasse skulle være til gavn og glæde for borgerne og for samfundet, de levede i.

Selv om meget er forandret siden dengang, er det stadig filosofien, at sparekassen skal være til gavn og glæde for de, der vælger at blive kunde netop her.

Sparekassen for Randers By og omegn begyndte som en sideforretning i en købmandsbutik, men siden er der sket rigtig meget. I dag er det en af Danmarks største garantsparekasser med afdelinger i både Jylland og på Sjælland.

Kilde: Sparekassen Kronjylland

Annonce

Frit valg

Medarbejderne er i gang med at lave aftaler i deres lokalområder, og det vil fortsætte frem til selve dagen, så alle har konkrete opgaver at gå igang med i samarbejde med lokale borgere. Sparekassen Kronjylland vil ikke centralt kontrollere, hvad den enkelte medarbejder foretager sig på dagen. Det bygger på tillid, siger marketingchefen.

Kan man liste sig til at snuppe en fridag?

- Nej, det kan man ikke. Det er en arbejdsdag, bare en anden type arbejdsdag, forklarer Pernille Kempler Jensen.

Hun oplyser, at Sparekassen Kronjylland har 730 ansatte, og en del af dem vil være på vagt i hovedkontoret i Randers for at sikre, at centrale funktioner som for eksempel netbank og it fungerer. Men rundt regnet 600 ansatte vil være på alternativt arbejde uden for sparekassen.

Annonce

Glæder sig

Ideen er opstået i sparekassens afdeling for kommunikation og markedsføring:

- Vi vil gerne markere den runde dag, og i stedet for en stor fest for medarbejderne vil vi fejre dagen dér, hvor vi driver vores forretning, siger Pernille Kempel Jensen.

Hvad siger medarbejderne, vil de ikke hellere have en fest?

- Vi har meldt det ud internt ud fornylig, men medarbejderne glæder sig helt vildt. De er fuldstændig med på, at det er det her, vi skal, og de vil rigtig gerne.

Marketingchef i Sparekassen Kronjylland, Pernille Kempel Jensen, fortæller, at medarbejderne glæder sig til at hjælpe lokale ildsjæle. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce