Annonce
Randers

Sparekassen giver lidt tilbage til lokalområdet

Sparekassen Kronjylland støtter Randers Julehjælp med 5000 kroner. Arkivfoto: Annelene Petersen

Sparekassen Kronjylland har doneret 5000 kroner til Randers Julehjælp, så familier, der har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, også kan mærke, at det er jul.

Randers: Der er lige raslet 5000 rare kroner ned i Randers Julehjælp, som går til børnefamilier, der har svært ved at få budgettet til at hænge sammen i julen. Donationen kommer fra Sparekassen Kronjyllands gavefond og gives, fordi julehjælpen lige rammer ind i gavefondens hjerte: At hjælpe til glæde og gavn for flest mulige i det område, hvor Sparekassen primært har sine kunder.

Områdedirektør Anders Balle Rasmussen, Sparekassen Kronjylland, forklarer om gaven:

- Sparekassen Kronjylland støtter mange forskellige ting, og der skelnes mellem sponsorater og gavefonden. Der gives både på landsplan og regionalt, og her med julehjælpen er der tale om, at vi gerne vil støtte bredt og til gavn for flest mulige. Og at det er i lokalområdet, hvor sparekassen er, siger Anders Balle Rasmussen.

Han tilføjer, at pengeinstituttet jo ikke skal give af overskuddet til aktionærer, men er en garantbaseret sparekasse, som både skal drive en fornuftig virksomhed, men også har til formål at betale lidt tilbage til lokalområdet.

Sparekassens gavefond uddeler hvert år et ikke uanseligt millionbeløb til foreninger, arrangementer, klubber og begivenheder.

På landsplan er det det kvindelige håndboldlandshold, der nyder godt af penge fra Sparekassen Kronjylland og regionalt er det Aarhus Håndbold, ligesom også Randers FC får del i sponsorpenge.

Men der deles også penge ud til mindre foretagender:

- Det kan både være fodboldtrøjer til et lokalt lilleputhold eller springbaner til en lokal rideklub. Vi har også delt en del ud til e-sport, hvor der jo skal computer-indkøb til, siger Anders Balle Rasmussen.

Gavefonden modtager hvert år langt flere ansøgninger, end fondens midler rækker til, og derfor er det nødvendigt at foretage en nøje prioritering af hver enkelt ansøgning, lyder det fra sparekassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce