Annonce
Randers

Sparekassen kåret som landets bedste store arbejdsplads

Et begejstret gruppe ansatte og chefer hos Sparekassen Kronjylland kunne sent tirsdag aften fejre en førsteplads for bedste arbejdsplads i Cirkusbygningen i København. PR-foto
Repræsentanter fra Sparekassen Kronjylland modtog officielt hæderen ved et festarrangement i Cirkusbygningen i København tirsdag aften. Det er konsulent- og analysefirmaet Great Place to Work, som står bag uddelingen af prisen.
Annonce

Randers: De har længe været kendt for at gå mod strømmen i Sparekassen Kronjylland, som de senere år har åbnet en lille halv snes nye afdelinger, mens stort set alle konkurrenterne lukker filialer. Og meget tyder på, at de har fat i noget rigtigt. For antallet af kunder er på ni år fordoblet til 165.000, og overskuddet i 2019 tegner til at ende på omkring en halv milliard kroner, hvilket vil være rekord.

Andre tegn på, at Sparekassen Kronjyllands måde at gribe tingene an på er vejen frem, er, at dens kunder, såvel private som erhvervskunder, ifølge den seneste måling af kundetilfredshed er de mest tilfredse i landet.

Og som om alt det ikke var nok, så er den randrusiansk baserede sparekasse også netop blevet kåret som Danmarks bedste store arbejdsplads. Det skete tirsdag aften i Cirkusbygningen i København, hvor HR-direktør Marlene Bay Møller sammen med 10 ved en lodtrækning udvalgte ansatte, var på scenen og modtog hæderen.

Det er konsulentvirksomheden Great Place to Work, som står bag kåringen af Danmarks Bedste Arbejdspladser.

Annonce

- Imponerende

Kåringen bygger på en omfattende, anonym måling af medarbejdertrivslen og en kulturevaluering, som Great Place to Work har foretaget blandt alle deltagende arbejdspladser. Og her har Sparekassen Kronjyllands medarbejdere givet arbejdsmiljøet topkarakter. Ikke mindre end 98 procent af de godt 700 medarbejdere mener, alt taget i betragtning, at deres arbejdsplads er et rigtig godt sted at arbejde.

- Det er imponerende, at oplevelsen af arbejdsmiljøet er så konsistent positiv i så stor en organisation. Det vidner om en stærk kultur, der når helt ud i krogene i de 50 filialer, der er spredt ud over hele landet, siger administrerende direktør i Great Place to Works danske afdeling, Liselotte Sloth Jensen.

Sparekassedirektør Klaus Skjødt er ikke i tvivl om, at det gode resultat skyldes medarbejdernes glæde ved at rådgive kunderne, og at de samtidig har mulighed for udvikle sig.

- Vi driver nok mere vores virksomhed som nogle af de større familieejede virksomheder. Det er ikke nok for os at skrabe flest mulige penge sammen. Der skal være et større formål med virksomheden end det rent finansielle. Vores større formål er at skabe og fastholde balancen mellem vores fire interessenter: kunderne, samfundet, medarbejderne og sparekassen, siger han.

Klaus Skjødt mener, at netop fællesskabet og tilliden i den helt særlige sparekassefamilie er det, som også smitter af på forholdet til kunderne. Det handler om at få skabt en personlig relation i lighed med den, mange har til deres læge, tandlæge eller frisør. Men der bliver aldrig sat salgsmål op for den enkelte medarbejder.

- Vi tror ikke på, at individuelle performancemålinger skaber bedre resultater eller flere tilfredse medarbejdere, siger Klaus Skjødt.

Annonce

19. kåring

Det er 19. gang, at analyse- og konsulentvirksomheden Great Place to Work kårer Danmarks Bedste Arbejdspladser blandt de virksomheder, der har valgt at deltage og dermed at få taget temperaturen på det psykiske arbejdsmiljø og medarbejdernes trivsel.

Arbejdspladsernes placering på listen afgøres dels af medarbejdernes besvarelse af en spørgeskemaundersøgelse om deres arbejdsplads, dels på baggrund af Great Place to Works evaluering af arbejdspladsens kultur, som den kommer til udtryk i en kulturprofil udarbejdet af arbejdspladsen om dens politikker, praksisser og kultur. 29.267 medarbejdere fra 141 arbejdspladser har i 2019 besvaret spørgeskemaet.

Ifølge Great Place to Work er en god arbejdsplads et sted, hvor du har tillid til de mennesker, du arbejder for, er stolt af det arbejde, du udfører, og hvor du føler fællesskab med dine kolleger. Great Place to Work baserer sig på 30 års forskning og dataindsamling, og medarbejderundersøgelsen besvares årligt af op til fire millioner medarbejdere på verdensplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce