Annonce
Østjylland

Spiller for fulde huse: Sommerjazz er kommet flyvende fra start

Ingen Jazzfestival uden streetparade. Selv om Aarhus Jazzfestival i år finder sted i en mindre udgave på grund af corona, blev programmet traditionen tro skudt i gang med en lille parade gennem byen. Foto: Poul Nyholm/Aarhus Jazzfestival
Flere arrangører melder om stor interesse for koncerterne til dette års Jazz Festival, der under navnet Sommerjazz 2020 sørger for musik i corona-trygge omgivelser. Publikum har savnet de musikalske liveoplevelser og strømmer til.

AARHUS: For mange musikeres vedkommende er årets jazzfestival deres første koncert i flere måneder. Det samme gælder publikum, der har måttet nøjes at høre musik hjemme i stuen eller igennem bilradioen.

- Det sampil, der er mellem musikerne på scenen og publikum i salen er dét, der gør en liveoplevelse unik. Det er en "once in a life time-oplevelse", der sker her og nu, siger Ilse Vestergaard, daglig leder af Aarhus Jazz Festival.

Måske derfor strømmer publikum til jazzfestivalen som tørstige dyr om savannens vandhul. Flere arrangører kan melde om udsolgte koncerter til Sommerjazz 2020, der begyndte i weekenden.

Annonce

- Det er dejligt at komme i gang. I aftes (søndag, red.) var der udsolgt i Helsingør Theater til Loveless Blue Jazz Quintet, men også vores børnejazz-arrangement har været forrygende. Så det går virkelig godt, og der er stor interesse, siger Ilse Vestergaard.

Hun fornemmer, at publikum over en bred kam har længtes efter livemusik.

- Der er et stort behov. Vi har hørt fra flere, at de er glade for, at der endelig er nogle koncerter at gå til igen. Så vi er glade for, at vi var vedholdende og holdt fast i at lave noget i år, siger Ilse Vestergaard, der fortæller, at publikum tager rigtig godt imod restriktionerne i forhold til covid-19.

240 pladser revet væk

Også i Musikhuset er der rift om billetterne. Tre koncerter med Aarhus Jazz Orchestra blev udsolgt på en weekend. Tre ekstrakoncerter blev også lynhurtigt udsolgt, og der er nu kun mulighed for at komme på venteliste.

Men også de gratis frokostjazz-arrangementer er der rift om.

De 250 pladser til søndagens koncert var hurtigt optaget, og man måtte derfor afvise folk ved døren.

- Det er dejligt at se, at folk står i kø, men omvendt er det er ærgeligt, at vi ikke må tage flere ind, siger Jeppe Uggerhøj, kunstnerisk chef i Musikhuset.

Aarhus Jazz Orchestras koncerter i Musikhuset er populære. Der er venteliste til alle seks koncerter, der finder sted 15., 16. og 17. juli. Også koncerten med Kira Skov og Peter Vuust Trio samme sted er udsolgt. Foto: Axel Schütt

Han glæder sig over, at folk har mod på igen at tage til koncerter.

- Folk er virkelig klar, og det er tegn på, at man gerne vil noget andet end at se Netflix derhjemme. Man savner live-mødet. Det siger publikum også direkte til os. Det samme hører vi fra musikerne, som også har savnet at komme ud og spille for folk, siger Jeppe Uggerhøj.

De gratis frokostkoncerter fortsætter onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

Annonce

Strandet guitarist vender tilbage i 2021

Der er stadig billetter til en række koncerter i Aarhus Domkirke som Aarhus Jazz Festival står bag.

- Vi har haft et fint forsalg, men da der er 250 pladser, er der stadig billetter i døren, siger Ilse Vestergaard.


Der er et stort behov. Vi har hørt fra flere, at de er glade for, at der endelig er nogle koncerter at gå til igen

Ilse Vestergaard, daglig leder Aarhus Jazz Festival


I løbet af ugen kan man også høre den amerikanske stjerneguitarist Kurt Rosenwinkel i en hyldest til den afdøde bassist, Nicolai Munch-Hansen.

USA er hårdt ramt af corona, men heldigvis bor guitaristen i Berlin, fortæller Ilse Vestergaard, og han har derfor ikke problemer med at rejse til Danmark for at give koncert 15. juli klokken 20.

Anderledes ser det ud med den amerikanske guitarist Peter Bernstein, der skulle have givet koncert lørdag klokken 17.

- Han kan ikke komme ud af New York og bliver derfor erstattet af Per Møllehøj til koncerten, der også tæller Martin Schack, Jesper Bodilsen og Anders Mogensen. I stedet har vi allerede lavet aftale med Peter Bernstein om, at han kommer til næste år, siger Ilse Vestergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Randers FC står imod hjemmeholdets pres

Annonce