Annonce
Randers

Sporbyen bød på fastelavn, kaffe og et kig på boliger

Der blev gået til den, da katten blev slået af tønden i Torvehallen i Sporbyen Scandia søndag. Foto: Annelene Petersen
Interessen for byens nye kvarter, Sporbyen Scandia, der er ved at skyde godt op, er stadig gigantisk. Der var sort af mennesker søndag, både i Torvehallen, hvor der var fastelavn og slåen katten af tønden, men også i de lejligheder, der var fremvisning i.
Annonce

Randers: Ældre, yngre og børnefamilier stimlede sammen, da Sporbyen Scandia bød på et kig indenfor i den nye bydel, der er ved at tage ganske godt form. Birch Ejendomme bød på et nærstudie af de lejligheder, som bygges i fire blokke.

Her var der ligefrem kø for at få et indblik i de nye boliger. Gæsterne kiggede på indretning, køkkener, terrasser, gulve, ja, alt, hvad boligerne bød på, og det blev livligt diskuteret, om man kunne lide indretningen af kvadratmeterne, eller om man havde egne forslag til, hvordan det kunne have været. Flere gange forkyndte gæster, at her kunne man sagtens se sig selv bo i fremtiden.

- Vi er ganske godt tilfreds med fremmødet. 200 personer havde meldt sig til på forhånd, men der er da kommet mange flere, lød det fra udlejningsassistent Jeanette Lassen, Birch Ejendomme, der kunne fortælle, at 50 af de 127 lejligheder allerede er lejet ud.

Byggeriet er ikke engang færdigt, men alligevel er der stor efterspørgsel på boliger i det nye kvarter.

Her er Maria Fuglsang og den ene af hendes tvillingesønner, Casbian, fire år, på vej med et ordentligt gok i nødden til tønden. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Katten af tønden

I Torvehallen var der plancher med byggeprojekternes fakta, og der var også kaffe på kanden, kakao og fastelavnsboller til alle. Her gik gæsterne og talte med hinanden om byggerierne. Nogle havde allerede sat sig på en bolig, andre overvejede, og mange var der kun af ren og skær nysgerrighed for at se området.

Og så var der i Torvehallen også kåring af kattekonger og dittodronninger, og et par håndfulde tønder, der skulle slåes til pindebrænde. Det var det helt store tilløbsstykke, og masser af børn kom udklædte. Der var prinsesser, munke, hekse og supermænd blandt de mange påfund.

Mens de store børn hurtigt fik has på trætønderne, så kneb det for de yngste i aldersgruppen nul til to år, selv om tønden var lavet af papir til de små.

Lille Anna Otto, tre år til maj, var klædt ud som løve, og hun hendes mod matchede udklædningen. Det var nemlig ikke alle børn i den kategori, der turde slå til tønden. Nogle holdt sig på behørig afstand og var først til at lokke til fadet, da tønden til sidst gav op for overmagten og spyede store mængder af slik på gulvet.

Godt hjulpet på vej af lille Anna Otto, der slog til, det bedste hun havde lært.

- Vi er her primært på grund af fastelavn, men vi har boet her i området og fulgt projektet fra start, så vi var også lidt nysgerrige og ville gerne se det. Vi kommer her stadig en del, for min mor bor i Dronningborg, siger Annas mor, Maja Nielsen. Familien bor i dag i Helsted.

Annonce

Mor klædt ud som heks

En af mødrene, der var gået all in for at støtte børnene i udklædningerne, var Maria Fuglsang fra Randers. Hun var iklædt heksehat, og havde i dagens anledning grønt hår og matchende øjenskygge på. Hun var i selskab med sine tvillingesønner, Casbian og Tristan på fire år.

Drengene havde selv bestemt, hvad de skulle klædes ud som, og den ene var Spiderman, mens den anden var politibetjent, med overskæg og det hele..

- Vi er her udelukkende på grund af fastelavnsarrangementet, vi leder ikke efter ny bolig, lød det fra Maria Fuglsang, inden hun måtte hjælpe sønnerne med at slå på tønden.

Her er den anden tvilling, Tristian Fuglsang, fire år, som selvvalgt politimand. Foto: Annelene Petersen
Løven Anna Otto, tre år til maj, var ikke bange for at slå på tønden. Foto: Annelene Petersen
Gæsterne var meget interesseret i at komme ind i lejlighederne i de nybyggede blokke fra Birch Ejendomme. Foto: Annelene Petersen
Der var slik i massevis inden i tønderne. Foto: Annelene Petersen
Slå dér. Nogle af de mindste fik hjælp. Foto: Annelene Petersen
- Jeg skal give dig, skal jeg. Superwoman slår til igen. Foto: Annelene Petersen
Spiderman og heks, alias fire-årige Casbian og hans mor, Maria Fuglsang. Foto: Annelene Petersen
Tæt på og ligeved og næsten. Foto: Annelene Petersen
En politimand i dyb koncentration. Foto: Annelene Petersen
Der var naturligvis kroninger af både kattekonger og kattedronninger. Foto: Annelene Petersen
Katten af tønden var et tilløbsstykke i Torvehallen. Foto: Annelene Petersen
Anna Otto, tre år til maj, var i løveudklædning. Foto: Annelene Petersen
En, to , tre. Foto: Annelene Petersen
Her har en straffefange held i sprøjten. Foto: Annelene Petersen
Man får lært på den hårde måde, at når man rammer tønden rent og hårdt, så kan det mærkes i hænderne. Foto: Annelene Petersen
Et vilddyr i aktion. Foto: Annelene Petersen
Den skal bare ha', da', da'. Foto: Annelene Petersen
Pokémonen Pikachu i aktion. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fem ting vi lærte af sejren i Hobro: Bundgaard-debut, karantænefare og et mirakel fra puljesejr

Annonce