Annonce
Randers

Sporbyen efter hærværk på togsæt: - Kom og gør arbejdet færdigt

Der har været ubudne gæster i den store Torvehal i Sporbyen Scandia, og der er malet på det ene togsæt. Graffitimalerne må gerne henvende sig, så de kan få malet den anden side af toget også, lyder det fra sporbyen. Foto: Sporbyen Scandia
- Kom bare frit frem, vi melder jer ikke til politiet, men vi vil gerne have, at I maler togsættet færdigt. Sådan lyder det overraskende fra Sporbyen Scandia, efter der har været graffitimalere på spil i Torvehallen og et togsæt er blevet "dekoreret" på den ene side.
Annonce

Randers: Enten natten til torsdag eller natten til fredag har der været en gruppe graffitimalere på spil i Torvehallen i Sporbyen Scandia, og det er gået ud over den ene side af det togsæt, der holder først for i hallen. Men stik modsat, hvad man skulle tro, vil Sporbyen Scandia gerne vende hærværket til en god historie, forklarer den daglige ansvarlige i sporbyen, Finn Jakobsen.

- Vi vil rigtig gerne i kontakt med de graffitimalere, der har været her. Vi vil gerne tilbyde dem frit lejde, og det er heller ikke anmeldt til politiet og bliver det heller ikke. Men faktisk vil vi gerne have malet den anden side af togsættet også, lyder den opsigtvækkende melding fra ham.

- Ja, vi ved godt, at det er lidt omvendt det her, men vi havde faktisk talt om, at vi godt ville have det ene togsæt malet med graffiti. Graffiti er jo en del af toghistorien også, og vi syntes faktisk, at det var en god idé. Men vi havde da håbet, at vi kunne få en snak med graffitimalerne og havde også gerne set, at der ikke var spraymalet på vinduerne, ligesom vi også er kede af "løberne". Vi håber, at de, der har gjort det, vil henvende sig, så vi kan invitere dem til at komme her i åbningstiden, siger Finn Jakobsen.

Sporbyen Scandia er kede af, at graffittimalere har malet op på vinduerne og vil gerne i dialog med dem. Foto: Sporbyen Scandia
Annonce

Ikke ødelagt noget

Det har ikke været muligt at slå fast, hvordan hærværksmændene er kommet ind i Torvehallen. Der er ikke ødelagt vinduer eller døre.

- Vi har en mistanke om, at de har været her til et eller andet arrangement og så låst en dør op med vilje, da de gik. På grund af coronakrisen er vi jo ikke så meget i sporbyen, som vi sædvanligvis ville være, så vi holder jo ikke så godt øje, som vi plejer. Men det er rart, at der ikke er ødelagt vinduer denne gang, siger Finn Jakobsen.

Togsættet, der holder bagved det bemalede, er som sagt ikke rørt. Det, er det, der skal være restaurant. Planen er, at det skal pakkes ind i en kongeblå folie, så det kommer til at ligne den fornemme Orient Expressen.

- Og så havde vi håbet på, at det kunne få lov at stå urørt, når det kommer udenfor at stå. Når nu der var et andet togsæt, der var graffiti på i forvejen. Graffitimalere har jo respekt for hinanden og maler ikke oven på graffiti. Men om expressen kan få lov at stå, ved vi jo ikke. Det håber vi, siger Finn Jakobsen.

Annonce

Prøver at lokalisere dem

Han fortæller endvidere, at sporbyen selv er i færd med at forsøge, om de selv kan finde graffitimalerne.

- Og noget tyder på, at der er tale om en gruppe fra Aarhus. Men som sagt - de må meget gerne henvende sig til os, det sker der ikke andet ved, end at vi håber på at få en aftale med dem om at få malet den anden side af togsættet, siger Finn Jakobsen.

Det er ikke rigtig til at se, hvad der står i graffitien, men der er i hvert fald dukket nogle spøjse fantasidyr op på den ene side af de to togvogne.

Nu håber Finn Jakobsen, at det lykkedes at gå all in og få lavet en "full Monty", altså gå hele vejen og få malet på den anden side af de to togvogne også.

Det togsæt, der skal bruges som restaurant og kaldes Scandia Expressen, er ikke blevet malet over. Foto: Sporbyen Scandia
Der er ikke tegn på indbrud, så sporbyens folk regner med, at graffitimalerne har været i Torvehallen og ladet en dør stå ulåst med vilje. Foto: Sporbyen Scandia
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce