Annonce
Randers

Sporbyen klar til første beboere: Seks lejligheder udlejet i Sporparken

Her i den første af fire blokke med lejligheder i Sporparken, er de første seks lejligheder udlejet, og beboerne ved at flytte ind. Foto: Anne Myrup Pedersen.
Onsdag flytter de første ind i første etape af det stort anlagte projekt, der skal skabe en ny bydel, hvor der tidligere blev bygget togvogne.
Annonce

Randers: Sporparken er navnet på området helt mod vest, tæt på Tøjhusparken, ud mod Fjordgade. Her har investorer opført fem rækkehuse og en blok med med lejligheder. I alt vil der være 73 lejligheder, når de næste tre blokke efter planen står færdige om tre år.

I den første blok er seks lejligheder udlejet, den første tages i brug nu, og beboerne vil være på plads i alle seks lejligheder 1. februar. Det fortæller direktør Morten Nyrhøj, fra Sporparken Randers, der består af en gruppe af investorer fra Aalborg og Aarhus.

Hvorfor har i valgt at bygge i Randers?

- Projektet Byen til vandet gør det interessant at investere i Randers, og det har været væsentligt for os, at vi kunne få byggefeltet tættest på byen.

Randers Arkitekten har fremstillet en illustration af, hvordan området Sporparken kan komme til at se ud, når hele byggeriet er færdigt om formentlig tre år.
Annonce

Historiske spor

Byggeriet er tegnet af Randers Arkitekten, og arkitekt Brian Andersen forklarer, at områdets historie har inspireret ham:

- Rustfarverne fra skinnerne går igen i de brune sten og kobberfarven på inddækningerne.

De første boliger er fem rækkehuse i to plan, dernæst følger den første af fire blokke, og de skal, ifølge Brian Andersens idé, minde om de togvogne, der blev bygget og repareret på området tidligere. Den første blok skal fortælle historien om den nok mest berømte togvogn, Kongevognen, bygget på fabrikken i Randers og benyttet af kongefamilien, indtil den blev sat på Danmarks Jernbanemuseum i Odense. Det vil ske med et stort skilt på facaden.

Annonce

1000 kroner

Prisen for at leje sig ind i Sporparken bliver omkring 1000 kroner pr. kvadratmeter om året. En bolig på 130 kvadratmeter fordelt på to etager i rækkehusene koster 10.800 i månedlig leje. Dertil skal lægges forbrug af vand, varme og el. Den mindste bolig, en toværelses lejlighed på 66 kvadratmeter i blokken, koster 6500 kroner plus forbrug.

Byggeriet af næste etape af Sporparken, en blok i fire etager med lejligheder, går snart igang, fortæller direktør Morten Nyrhøj. Og med en forventet byggetid på 9-12 måneder, vil den være klar til indflytning samme tid næste år. Derefter følger endnu to blokke, og hele området vil ifølge direktøren være færdigt om cirka tre år.

Fra venstre mod højre: Arkitekt Brian Andersen, Randers Arkitekten, tegner og fortæller for borgmester Torben Hansen og kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, mens direktøren for byggeriet, Morten Nyrhøj, lytter på. Foto: Anne Myrup Pedersen.
Et kig i prøvelejligheden i Sporparken, hvor de første beboere snart flytter ind. Foto: Anne Myrup Pedersen.
Foto: Anne Myrup Pedersen
Foto: Anne Myrup Pedersen
Foto: Anne Myrup Pedersen
Foto: Anne Myrup Pedersen
Foto: Anne Myrup Pedersen
Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce