Annonce
Randers FC

Sportsdirektør er træt af udsat lokalbrag: - Mest realistisk, at vi finder en dato i marts

Banen på Ceres Park var søndag for sumpet til, at braget mellem AGF og Randers FC kunne spilles. Foto: Bo Amstrup/Scanpix
Det kommer til at stille større krav til Randers FC's bredde og den sportslige sektors evne til at dosere træningen, at lokalopgøret mellem Randers FC og AGF søndag blev udsat på grund af en ødelagt bane i Århus, vurderer Randers FC's sportsdirektør, Søren Pedersen.

Randers: Der var lagt op til masser af fight, hårde dueller, nærkampe og indbyrdes fnidderfnadder mellem spillerne i Randers FC's forårspremiere på Ceres Park mod AGF søndag eftermiddag, men det imødesete rivalopgør blev aldrig fløjtet i gang.

Om formiddagen meldte klubberne ud, at kampen blev udsat på grund af de seneste døgns regn.

Allerede lørdag aften blev Søren Pedersen, sportsdirektør i Randers FC, ringet op af AGF og advaret om, at der med de store mængder nedbør var tvivl om, hvorvidt kampen kunne gennemføres.

Søndag morgen fik han selv syn for sagen, da han var i Århus for at inspicere banen, hvor den endelige beslutning om at aflyse kampen blev truffet i fællesskab.

- Både PC (Peter Christiansen, sportschef i AGF, red.) og jeg var ude at se banen, som var smattet og sumpet. Det ville være blevet end anden kamp sportsligt, end det ellers ville være blevet, men der var ikke nogen risiko på den måde. Kampen blev aflyst på grund af banehensyn, så det er som sådan ikke en sportslig beslutning, siger Søren Pedersen og tilføjer:

- Men der var heller ikke meget græs på banen, så den vej rundt er det den rigtige beslutning, men det gør det ikke mindre ærgerligt, at vi må aflyse på dagen. Vi havde sat næsen op efter, at vi skulle i gang igen og var helt klar, så vi er selvfølgelig trætte af det.

Annonce
Banen på Ceres Park søndag 16. februar. Foto: Jan Schouby

Presset program i marts

Sportsdirektøren ærgrer sig især over, at de seks-syv fanbusser og to-tre busser med sponsorerer, som havde tænkt sig at tage turen sydpå ad E45 måtte aflyse i sidste øjeblik.

De kan nu i stedet se frem til en midtugekamp på et senere tidspunkt.

- Vi er i dialog med AGF og Divisionsforeningen om, hvilke muligheder der er. Jeg vil tro, at der kommer en ny dato inden for to-tre dage. Jeg ved ikke, hvornår det er mest optimalt for os at spille kampen, men det er nok mest realistisk, at vi finder en dato engang i marts, siger Søren Pedersen.

Randers FC indleder marts med at møde AC Horsens på udebane, før den sidste kamp i grundspillet er mod FC København 22. marts.

Mellem de to kampe er der allerede programsat en pokalkvartfinale mod Sønderjyske og to hjemmekampe i Superligaen mod FC Midtjylland og Hobro IK.

Kronjyderne kommer derfor med al sandsynlighed til at skulle spille fem kampe på 22 dage.

- Det bliver et presset kampprogram fra næste weekend mod OB frem til den sidste grundspilskamp. Optimalt set spiller man kun én kamp om ugen, så vi skal være dygtige til at dosere træningen i forhold til kampene, og så kommer vi nok til at bruge lidt mere af truppens bredde, end vi ellers ville have gjort, siger Søren Pedersen.

Undersøger mulig testkamp

Udover det hårde kampprogram venter der også en udfordring her og nu frem mod OB-kampen på søndag.

Til den tid vil det nemlig være to uger siden, at klubben spillede den sidste testkamp i opstarten mod Krylia Sovetov på træningslejren i Tyrkiet.

- Vi havde lagt vores træningslejr og testkampe op på, at vi havde en uge op til AGF-kampen, men nu går der pludselig 14 dage fra den sidste kamp. Det er klart, at det ikke er de helt optimale forberedelser. Vi ville hellere have haft en kamp i benene, siger Søren Pedersen.

Har I tænkt jer at spille en ekstra træningskamp i stedet?

- Vi er ved at undersøge, hvad mulighederne er, og hvad der giver mening for os. To uger uden kamp er ikke meget anderledes end en landskampspause, så det skal nok gå, men optimalt set spiller du en kamp i ugen op til den første turneringskamp, fortæller sportsdirektøren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Annonce