Annonce
Randers FC

Stålsat Marxen: Nu skal vi i det forjættede land

Det røde kort til Haji Wright fik afgørende betydning, erkendte Erik Marxen, der her ses til venstre i billedet. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Erik Marxen er ikke i tvivl om, at holdets præstationer i efteråret giver afsæt til et seriøst attentat på top 6 i foråret. Nu skal det være, lyder det fra anføreren.
Annonce

Fodbold: Efter at have spillet sig selv op blandt de bedste i Superligatabellen går Randers FC nu på en velfortjent juleferie, men når juleanden er konfirmeret og raketterne sendt mod himlen, møder spillerne ind i januar med et klart top 6-mål i sigte.

Det er i hvert indstillingen fra anfører Erik Marxen.

- Det må ganske enkelt være målet for foråret at komme i top 6. Vi har været tæt på nogle gange, men med den nuværende position og det pointantal, vi har opnået, er det nu, det skal være. Medmindre vi kommer ud for en åreladning i spillertruppen, skal det være vores målsætning at komme i det forjættede land, sagde Erik Marxen efter søndagens sejr på 1-0 over Sønderjyske.

Annonce

Mere dominerende

Randers FC er tidligere gået til vinterpause i en favorabel position uden at kunne gøre arbejdet færdigt i foråret.Det må ganske enkelt være målet for foråret at komme i top 6. Vi har været tæt på nogle gange, men med den nuværende position og det pointantal, vi har opnået, er det nu, det skal være

Erik Marxen


Men anføreren er alligevel  fortrøstningsfuld.

- Det har været et efterår til UG med kryds og slange. Det kan ikke gøres meget bedre, og når jeg sammenligner det nuværende efterår med de tidligere, hvor vi også har ligget højt, så synes jeg, at vi nu er blevet mere dominerende i vores præstationer. Vores sejre har været yderst fortjente, og vi har haft nederlag, hvor vi har spillet godt nok til at få point. Derfor er det helt på sin plads, at vi ligger, hvor vi gør i tabellen.

Men det betyder vel også noget, at I har fået opbygget en stærk akse op igennem banen med Carlgren, dig selv og Rømer, som efterhånden har spillet sammen længe?

- Ja, det kan man måske også godt tillægge en større betydning, end jeg lige har tænkt over. I de tidligere sæsoner er der blevet byttet ud på en del positioner, men i denne sæson har vi kunnet holde sammen på det meste af truppen. Så det kan godt være en fordel, at vi er flere, der har fået lov at spille sammen nogle sæsoner nu.

Annonce

Afgørende udvisning

Marxen erkendte dog uden tøven, at søndagens opgør i Haderslev ikke skrev sig ind i rækken af suveræne præstationer, selv om det altså lykkedes at hive de tre point på en scoring af Mathias Greve efter pausen.

- Der er selvfølgelig liv og glade dage, når man lige har vundet, men vi må også erkende, at det var en kamp, hvor marginalerne går vores vej. De får et rødt kort, som bliver afgørende. Det var ikke superkønt, og Sønderjyske var nok i virkeligheden bedre rustet til sådan en duelkamp end os, der trods alt er et par kilo lettere, sagde Erik Marxen.

- Men heldigvis får vi lige nøjagtig skabt tilstrækkeligt efter pausen til at vinde, og vi får scoret på et godt tidspunkt, hvor vi måske lige er på nippet til at stresse. Vi kunne godt have brugt som et alternativ til de lange, direkte bolde at kunne spille bolden op langs jorden, som vi gjorde i anden halvleg mod Lyngby og Vejle, men det tillod banen ganske enkelt ikke. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, lød de afsluttende ord om pløjemarken i Haderslev.

Kampen i tal

Superligaen, 13. spillerunde

Sønderjyske - Randers FC 0-1 (0-0)

0-1 Mathias Greve (71.)

Randers FC (4-4-2): Patrik Carlgren - Björn Kopplin, Simon Graves, Erik Marxen, Jesper Lauridsen - Mathias Greve, André Rømer, Mathias Nielsen (62. Tobias Klysner), Vito Hammershøy-Mistrati (90. Frederik Lauenborg) - Marvin Egho, Alhaji Kamara (46. Bassala Sambou/76. Simon Piesinger)

Ikke benyttet: Jonas Pilgaard Langballe, Mikkel Brund, Filip Bundgaard.

Advarsler: Haji Wright, Victor Ikani, Sønderjyske. Alhaji Kamara, Andre Rømer, Bassala Sambou, Mathias Greve, Randers FC.

Rødt kort: Haji Wright (45.)

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers HK

Agesen og Mejlvang efter to point i vestjysk drama: - Havde det været for ti år siden, var jeg gået fuldstændig amok

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Annonce