Annonce
Østjylland

Står til dårligste besøgstal i 13 år: Djurs Sommerland håber på fin slutspurt i svær sæson

Djurs Sommerland er i gang med at gøre klar til sit store succeskoncept, Magisk Halloween, som skal afslutte en svær sæson i forlystelsesparken. Foto: Djurs Sommerland
Sæson 2020 ser ud til at blive den dårligste i Djurs Sommerland i mere end 10 år. Nu håber forlystelsesparken ved Nimtofte, at op mod 60.000 gæster vil lægge vejen forbi Magisk Halloween i løbet af efterårsferien.
Annonce

Nimtofte: Der er ingen tvivl om, at 2020 har været lidt et møgår for Djurs Sommerland. I hvert fald når det kommer til forlystelsesparkens besøgstal, som lige nu ser ud til at blive det laveste i mere end 10 år.

Sådan lyder meldingen fra administrerende direktør i Djurs Sommerland, Henrik B. Nielsen, få dage før en af forlystelsesparkens vigtigste højdepunkter på sæsonen - Magisk Halloween - skydes i gang.

- Vi forventer at ramme et samlet besøgstal på mellem 400.000 og 500.000 gæster, når vi lukker ned her efter efterårsferien. Det er klart, at det er lidt et andet tal, end vi havde forventet, da vi sluttede sidste sæson af med en besøgsrekord på 780.000 gæster, siger han og fortsætter:

- 2020 er på alle måder en atypisk sæson for os. Alene det, at vi var tvangslukkede fra 2. maj og indtil begyndelsen af juni - hvor vi åbnede 11. juni - kostede os jo de facto 160.000 besøgende, vi ellers havde forventet i den periode. Og siden har vi været udfordret af generelt færre gæster på grund af corona-situationen og en politisk bevilget sommerpakke, som nærmest tilgodeså alle attraktioner i Østjylland - bortset fra os og Tivoli Friheden, siger han.


Der er omkring 5000 sæsonkortholdere, der har valgt at få annulleret deres køb, og et tilsvarende antal, der har valgt at få overført sæsonkortet, så det i stedet gælder til næste sæson.

Henrik B. Nielsen


Holder prognosen stik, så vil det være første gang siden før 2008, at Djurs Sommerland præsterer et besøgstal, der ligger under 500.000.

Annonce

Farvel til 10.000 forudkøbte sæsonkort

I løbet af en normal sæson sælger Djurs Sommerland i omegnen af 60.000 sæsonkort, hvorfor sæsonkortholderne helt tydeligt er en væsentlig del af kunderne i Djurs Sommerland.

Men da det stod klart, at corona-pandemien forhindrede Djurs Sommerland i at åbne til sædvanlig tid, blev alle, der allerede havde købt sæsonkort for 2020, tilbudt at få anulleret købet eller udsat det til 2021.

Og den mulighed har mange benyttet sig af, fortæller Henrik B. Nielsen.

- Der er omkring 5000 sæsonkortholdere, der har valgt at få annulleret deres køb, og et tilsvarende antal, der har valgt at få overført sæsonkortet, så det i stedet gælder til næste sæson. Uden at komme ind på hvor mange sæsonkort, vi præcis har solgt i år, kan jeg sige, at det er væsentligt færre, end vi plejer. Og det er også dem, som er med til at gøre, at vi har et besøgstal, som er væsentligt lavere, end vi tidligere har realiseret, siger direktøren.

Annonce

Håber på 60.000 gæster

Lige nu er medarbejderne i Djurs Sommerland ved at lægge sidste hånd på græskar, spindelvæv, skeletter og hekse, så alt er klart til en uhyggelig hyggelig efterårsferie med Magisk Halloween.

Men selvom Magisk Halloween sidste år formåede at trække mere end 90.000 besøgende til Djurs Sommerland i løbet af ni flotte efterårsdage, så tør ledelsen slet ikke håbe på et tilsvarende antal i år.

- Det er jo svært for os at vide, i hvilket omfang vores sæsonkortholdere, som er en vigtig del af den her del af sæsonen, vil komme og besøge os til halloween. Men vi har bemandet parken efter, at der kommer i omegnen af 50.000-60.000 gæster i løbet af de ni dage, siger Henrik B. Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce