Annonce
Randers

Stærk tradition for privatskoler i Randers

randers: Hele syv fri-og privatskoler kan forældrene vælge og vrage imellem i Randers Kommune. Og det gør de.

På landsplan tilbringer 12 procent af børnene deres skoletid i et klasselokale på en privatskole. I Randers er tallet 18 procent.

»Det er ikke fordi, der er noget galt med folkeskolen, den er ganske glimrende. Men i Randers er der tradition for at vælge privatskoler, og man gør, som man plejer,« siger skoleder på Randers Kristne Friskole, Finni Larsen.

Flere generationer
Den stolte privatskoletradition i byen stammer fra dengang, en række små omegnskommuner drev Randers Realskole som overbygning til de små landsbyskoler. Siden blev skolen privat, men mange familier blev ved med at sende deres børn på »Realen« og efterhånden også de andre skoler, der skød op rundt om i byen og omegnen.

»Det er nok mest de indfødte familier, der bruger privatskolerne, for de har de gjort gennem flere generationer,« vurderer Finni Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Randers

Tidligere Randers-chef tiltalt for kreditkortsvindel

Annonce