Annonce
Norddjurs

Stærkt sammenhold i lille by: Har indsamlet over 35.000 kroner til at sprede humørvirus

Nogle af de indsamlede humørvirus-midler kommer sandsynligvis til at gå til at forsøde livet for plejehjemsbeboerne i denne svære coronatid. Foto: Susanne Wick/Panthermedia/Ritzau Scanpix
I Auning forsøger man at skabe modvægt til coronaen ved at sprede en humørvirus. Der er indsamlet donationer for over 35.000 kroner, blandt andet gavekort til byens butikker, og byens gavmildhed er kommet bag på initiativtagerne.

Auning: Det er efterhånden skrevet så mange gange, men det er ikke desto mindre sandt. Coronavirussen har sit stramme greb om verden, og det er en trist tid, hvor livet, som man kender det, mere eller mindre er gået i stå.

Sådan har man det også i Auning, men man vil også gerne skabe en modvægt til alt det triste, og derfor forsøger man nu i byen at sprede en anden humørvirus som modvægt. I fredags kunne man i et facebookopslag på Byportalen Auningby læse følgende:

"Vi kan hurtigt blive enige om, det er en trist tid, vi er i lige nu. Ikke bare her er vi coronaramt, hele verden er ramt lige nu. Livet går i stå, skoler og institutioner er lukkede, butikker er lukkede, folk er sendt hjem og der er pt. mange arbejdsløse. Vi kan ikke ændre på tingene, men vi har bestemt, vi vil forsøge at skabe lidt glæde i en ellers træls tid. Vi vil sprede en humørvirus, som vi håber må smitte, give et lille smil på læben og skabe bare en lille smule optimisme i vores nu anderledes hverdag."

Annonce

Vil give tilbage til byen

Bag opslaget stod blandt andet AIF's fodboldafdeling, repræsenteret ved formand, Steffan Engmann.

- Jeg blev kontaktet af Anders Friis, et af mine bestyrelsesmedlemmer, der syntes, at vi skulle gøre noget for byen, fordi den altid gør noget for os, siger fodboldformanden og fortæller, at han straks var med på idéen.

- Jeg synes, det var en super god idé, og vores første tanke var at gøre noget for vores sponsorer, siger Steffan Engmann.

Det ville dog blive et problem at skulle vælge mellem sponsorerne, så derfor blev det i stedet besluttet at gøre noget for hele Auning by.

- Byen gør rigtigt meget for os, så derfor besluttede vi, at det skulle komme byen som helhed til gode, siger Steffan Engmann.

Chokeret over gavmildhed

Fodboldformanden tog fat i en af byens ildsjæle, Tommy Hjorth, der delte opslaget, og så tog det ellers fart til et niveau, som Steffan Engmann slet ikke havde turdet drømme om.

- Havde du spurgt mig ved den spæde start, så havde jeg nok tænkt, at det måske ville lande på 5.000 kroner, siger han.

Fodboldformanden vidste godt, at Auning er en by med sammenhold og opbakning, men at der få dage efter initiativets start skulle være kommet donationer for over 35.000 kroner, havde han ikke set komme.

- Jeg er helt chokeret, på den positive måde, selvfølgelig, siger han.

Indsamlingen er stadig i gang, så Steffan Engmann tør ikke give et bud på, hvor meget der kommer ind i donationer.

- Jeg aner ikke, hvor vi lander, siger han og fortæller, at der foruden gavekort fra byens butikker er kommet donationer ind fra private og foreninger lige som eksempelvis både herre- og damefodboldholdene har lagt deres bødekassepenge i puljen.

- Det er kommet bag på os, at der er så mange, der har villet bidrage, siger Steffan Engmann.

Påskeæg til plejehjemmet

Hvordan de mange indkomne pengebeløb og gavekort skal bruges, er man endnu i gang med at arbejde på, og Steffan Engmann fortæller, at der skal holdes et (telefon)møde for at snakke om tingene.

- Vi skal have talt om, hvordan vi rammer de rigtige mennesker og de rigtige interesser i forhold til eksempelvis gavekortene, siger fodboldformanden.

Hvor den umiddelbare tanke var, at pengene skulle bruges til at kunne uddele små gaver, gavekort, slik, blomster med mere de kommende uger, så er der nu pludselig mulighed for at glæde endnu flere.

- Vi har talt om at indkøbe påskeæg, som vi kan uddele til ældre på plejehjemmet, og vi har også talt om at støtte idræts- og kulturcenteret, da det er helt lukket ned nu, siger Steffan Engmann.

En anden idé er at lade de folk, der handler i byen og støtter det lokale handelsliv, få del i de mange gavekort.

- Man kunne eksempelvis lade folk deltage med deres kvitteringer fra de sidste 14 dages indkøb og trække lod om nogle af gavekortene, siger fodboldformanden og tilføjer, at han er klogere, når der er gået nogle dage.

- Spørger du mig om en uge, så vil jeg kunne sige endnu mere, siger fodboldformanden og tilføjer, at den eneste udfordring er, at man i iveren for at glæde folk ikke får samlet for mange mennesker eller brudt andre af myndighedernes råd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce