Annonce
Randers

Stærkt Spil Dansk-program i en corona-tid

Randers satser stærkt på Spil Dansk 2020-arrangementer - det skal styrke kommunens position som landets bedste musikkommune. Pressefoto
I Spil Dansk-ugen, 23. oktober til 1. november, sprudler det med musik næsten over alt i Randers Kommune. Et stærkt samarbejde på tværs af mange kulturaktører, Randers Kommune og den landsdækkende Spil Dansk-organisation har midt i en corona-tid skabt et bredt program, som skal hylde dansk musikliv.
Annonce

RANDERS: Randers Kommune er kendetegnet ved et stærkt kulturliv, hvor musikken har en helt særlig rolle. Det bevidnes af, at Randers sidste år af Voxmeter blev kåret til Danmarks bedste musikkommune.

- Den placering vil vi til enhver tid kæmpe for. Flere skal mærke glæden ved musik og have muligheden for både at udøve musikken og nyde den. Musik kan også bruges til at understøtte sundhed, bevægelse, leg og læring. Derfor skal vi også have musikken med os på andre tider og i andre situationer, end når vi går til koncert. Sådan siger Louise Høeg, der er formand for sundheds-, idræts- og kulturudvalget i Randers Kommune om baggrunden for, at der også i 2020 afholdes en udvidet Spil Dansk-uge i Randers.

Som den sjette største by i Danmark med mange kulturinstitutioner, mange aktive spillesteder og ildsjæle i musikmiljøet er Randers Kommune, Randers Bibliotek, Randers Eventsekretariat og spillestedet Turbinen gået sammen om at fejre musikken i regi af Spil Dansk-ugen. Musiklivet skal hyldes, og alle, der vil være med, skal være velkommen - arrangører såvel som publikum.

Annonce

Bredt 2020-program

Corona-restriktioner har i år besværliggjort planlægningen og gennemførelsen af Spil Dansk-ugen. Alligevel er det lykkedes for de lokale arrangører at strikke et program sammen med mere end 30 forskellige begivenheder, der naturligvis vil blive afholdt under de til enhver tid gældende, sundhedsfaglige retningslinjer.

Årets program, der løbende bliver offentliggjort på hjemmesiden spildanskranders.dk, er en blanding mellem offentlige arrangementer og arrangementer for særligt udvalgte. Programmet bliver i år blandt andet en blanding af pop, rock, klassisk og mange flere genrer. Blandt de offentlige arrangementer bliver der blandt andet koncert og Artist Talk med Outlandish på Turbinen, Samsø Pink Floyd på Tante Olga og Rasmus Walter på Hotel Randers.

Musikken rykker derudover ind på skoler og uddannelsesinstitutioner som Korshøjskolen, C. La Cours Skole, Statsskolen og Randers HF/VUC. Hos sidstnævnte kan godt 20 elever se frem til et møde med popartisten og sangskriveren Nana Jacobi. Hun fik sit gennembrud med storhittet 'Open Sky', der var en del af lydsporet til den danske film 'En kort, en lang'. Eleverne får fire timers workshop, hvor der bliver skrevet en sang.

Ambitionen er også at få musikken ud, hvor den ellers ikke kan opleves, som for eksempel på hospitalet eller et plejehjem. Det har dog været noget af en udfordring i en covid-tid. Alligevel er det lykkedes at arrangere et musikalsk besøg på Tryghedshotellet under Kollektivhuset på Viborgvej.

Annonce

Kirker og Station K

Som noget nyt i lokalt Spil Dansk regi er der i år et målrettet fokus på de lokale kirker, hvor blandt andre kirker som Johanneskirken, Sankt Mortens, Dronningborg, Sct. Clemens og Hornbæk Kirke deltager i årets program. Sidst men ikke mindst er der i år et større samarbejde med spillestedet Station K i Langå, der inviterer til todages 'Singer- Songwriter-festival'. Det bliver en weekend med stærke sangskrivere, der ikke nødvendigvis er store, kendte navne men det, som Station K kalder "stærke sangskrivere fra øverste hylde".

jytr

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kontant anfører og frustreret målscorer: - Toget er på vej hen ad perronen

Østjylland

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Annonce