Annonce
Debat

Støjberg og Jensen i stedet for Løkke og Hjort

Debat: Jeg bliver helt tændt og nærmest engageret i den tumult, det nyligt afholdt sommergruppemøde hos Venstre har affødt.

Som gammel militærmand vil jeg sammenligne Claus Hjort Frederiksen med en slags specialofficer, der ved bedst. Kaptajnen Lars Løkke Rasmussen har sine tro væbnere og den unge løjtnant Kristian Jensen må ikke have sin egen selvstændige mening. Han er jo også blot en vestjyde, der har brugt sin tid på loyalitet og arbejdskraft på det, han tror på. At et parti, som Venstre ikke skal lefle for et oppositionsparti som Socialdemokratiet for blot at være en del af et eventuelt regeringssamarbejde.

For mig at se havde Lars Løkke Rasmussen ret til at sætte kursen før sidste valgkamp, da han kunne se, det smuldrede for ham. Måske fik han et godt valg for det, men det kan man vel ikke sige med sikkerhed? Måske en Inger Støjberg med præcise udmeldinger i indvandrerspørgsmål har trukket mange vælgere fra DF?

At Inger Støjberg og Kristian Jensen nu er blevet skubbet til side for andres ambitioner synes at være tilfældet. De to har skaffet mange vælgere til gavn for partiet og andre vil så ’skumme fløden’ for det.

Hvis jeg var medlem af Venstre, ville jeg foreslå Løkke og Hjort Frederiksen at træde et skridt tilbage og lade yngre uprøvede kræfter komme til. Når Socialdemokratiet kan mønstre et nærmest uprøvet hold af ministre – ja, så kan Venstre vel også med Kristian Jensen og Inger Støjberg i spidsen. Hvis et kommende valgresultat falder sådan ud.

Kristian Jensen har just blot et ganske almindelig ordinært navn, uden mellemnavn og andre fancy attituder. Han kan slå flikflak – at se Claus Hjort Frederiksen gøre antydning til det, ville falde pladask til jorden. For mig må Kristian Jensen gerne mene noget andet, end hvad partitoppen siger, når det er ren Venstre-politik og ikke taktiske fægterier om magten.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Smuk som et stjerneskud

Sjældent har vi set vores skønne Randers smukkere end netop nu. Mens vi nærmer os årets mørkeste dag, er der lys overalt i vores by. Lysets by skinner i vintermørket og lyser op i en måned, der ellers er mørk og våd og kold. Julebelysningen i gågaderne i vores hyggelige, historiske middelaldermidtby skaber varm stemning i Slotsgade, Torvegade, Sct. Mortens Gade, Brødregade og Houmeden. Selv på Rådhustorvet synes lyset i vinduerne i byrådssalen at være varmt. Bevæger vi os væk fra midtbygaderne, fremstår også området omkring havnen og åen som et julehyggeligt åndehul. Julebelysningen på havnekontoret og parkeringshuset stråler om kap med belysning, granguirlander og juletræer på stibroen, Randersbro og den blå bro. Sparekassen spiller smukt med på Tronholmen - i lighed med den lysende hest i Søndergade. Lidt længere mod vest lyser regnskovens kupler grangrønt i vintermørket. Smuk som et stjerneskud skinner vores by smukkere end mange andre julebyer. Den side af Randers skal vi også huske at se og huske at glæde os over og huske at dele med andre. Danmarks smukkeste juleby fortjener at få besøg fra andre byer, og derfor skal vi huske at fortælle vidt og bredt om byen, der er vores, byen, vi elsker at være en aktiv del af og leve vores gode liv i. Også selv om der er sager i vores by, der i særklasse mangler julefred. Her i mediehuset glæder vi os hver morgen over det smukke syn, der møder os, når vi møder på vores nye arbejdsplads på øverste etage af SCS-Huset på Randers Havn. Overalt i synsfeltet er broer og bygninger klædt i julehyggelig belysning, der giver os en glad begyndelse på dagen. Vores morgenoplevelse i denne decembermåned vil vi gerne dele med vores læsere, og derfor byder vi tirsdag, onsdag og torsdag 90 læsere indenfor, 30 hver morgen. Vi serverer et rundstykke, en kop kaffe og verdens smukkeste juleudsigt, og vi giver en lille julegave. Abonnenter kan gratis løse billet på Avisfordele.dk. Se det hele lidt fra oven. Og se Randers fra den smukke side.

Annonce