Annonce
Debat

Støt op om sygeplejerskernes retfærdige lønkrav

Læserbrev: Det er kun fuldt forståeligt, at sygeplejerskerne har sagt 'nok er nok' med deres nej til en fornyelse af deres overenskomst.

Siden 1969 med den såkaldte tjenestemandsreform har sygeplejerskernes løn ikke afspejlet deres kompetencer, ansvar og det høje uddannelsesniveau, de har. Og lige siden er sygeplejerskernes løn sakket længere og længere bagud, og det er i bund uretfærdigt. Problemet er skabt af Folketinget, og derfor er det også dem, der skal løse det.

Godt, at der er folk, som har taget initiativ til et borgerforslag, som har fået opbakning med over 50.000 stemmer, hvor Folketinget nu skal behandle forslaget.

Annonce

Med det parlamentariske flertal, der er for tiden (S, R, SF og Enhedslisten), så vil det være utænkeligt, at partierne vil ignorere sygeplejerskernes berettigede krav om en ny tjenestemandsreform version 2, 2021. Alternativt en minireform, som løser lønindplaceringerne for sygeplejerskerne nu, hvorefter der kan tages fat på en egentlig lønreform for offentligt ansatte.

Det er bydende nødvendigt, at sygeplejerskerne får en klar tilkendegivelse fra det politiske lag om - som politikerne siden 1969 rent faktisk har lovet – at der nu bliver rettet op på den uretfærdige lønindplacering af sygeplejerskerne, der skete tilbage i 1969 i forhold til for eksempel folkeskolelærere og politibetjente.

Der vil i de kommende år blive behov for mange flere sygeplejersker, blandt andet fordi vi lever længere - der bliver flere kronikere og så videre. Derfor er det afgørende vigtigt at kunne rekruttere til sygeplejerskefaget, og ikke mindst er det enormt vigtigt at kunne holde på de sygeplejersker, så de ikke forlader faget efter forholdsvis kort tid.

Politikere - vis så, at I har mod og mands-/kvindehjerter til at rette op på den uretfærdighed, sygeplejersker har været udsat for siden 1969.


Problemet er skabt af Folketinget, og derfor er det også dem, der skal løse det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce