Annonce
Randers

Stadig ledige pladser på læreruddannelsen i Randers

Folkeskolerne skriger på uddannede lærere, men på VIA Univresity Colleges læreruddannelse i Randers er der masser af ledige studiepladser. Arkivfoto: Richard Sylvestersen
VIA University College i Randers opfordrer unge, der ikke kom ind på deres favorit-uddannelse, til at overveje at blive folkeskolelærer.
Annonce

RANDERS: Folkeskolerne skriger på uddannede lærere. Alligevel står der ledige studiepladser hos Via University College - blandt andet i Randers. Det får uddannelsesleder Henrik Lundsted Nielsen til at slå på tromme for, at flere unge går efter en læreruddannelse. For selv om studierne starter om ganske kort tid - den 19. august - kan man stadig nå at snige sig med ind på skolebænken, lover han. For der er god plads i Randers:

Blot 19 lærerstuderende har indtil videre fundet vej til byen, som har plads til 50 studerende på sin læreruddannelse. Hertil skal dog siges, at sidste år var første gang, uddannelsen overhovedet blev udbudt i Randers. Med 20 studerende på det første hold.

Vi håber selvfølgelig på, at en del af de ansøgere, som måske er blevet afvist i en af de større studiebyer, vil overveje at søge en plads på læreruddannelsen i Randers

Henrik Lundsted Nielsen, uddannelsesleder VIA University College

Annonce

Ombejlet uddannelse

Og beskæftigelsesmulighederne for nyuddannede lærere skulle være fremragende, fremgår det af statistikkerne: Andelen af undervisere i folkeskolen, der ikke har en læreruddannelse er mere end fordoblet siden 1997, så de uuddannede lærere i dag udgør i omegnen af 20 procent i landets folkeskoler,

- Vi håber selvfølgelig på, at en del af de ansøgere, som måske er blevet afvist i en af de større studiebyer, vil overveje at søge en plads på læreruddannelsen i Randers, Skive, Holstebro, Nørre Nissum eller Silkeborg, siger uddannelsesleder Henrik Lundsted Nielsen.

Årsagen til de mange lærere uden en egentlig læreruddannelse er blandt andet en generel mangel på uddannede lærere, siger formanden for Skolelederne, Claus Hyldal, til DR. Samt at lærerne har fået bedre muligheder for at holde barns første sygedag, mere ferie - og at skolereformen fra 2013 har betydet længere skoledage og et større behov for efteruddannelse af de uddannede lærere. Dertil kommer, at en tredjedel af de uddannede lærere arbejder uden for deres fag, siger han.

Ønsker man at starte på læreruddannelsen i Randers i år, skal man hurtigst muligt søge ind på læreruddannelsen i Nørre Nissum i Lemvig - hvorefter man kan vælge at placere sin uddannelse i Randers.

De randrusianske lærerstuderende kan tage størstedelen af deres uddannelse i Randers, men enkelte fag vil trække dem til Nørre Nissum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce