x
Annonce
Randers HK

Stadig på den sorte liste: Her er status i Randers HK

Henrik Schaar (th.) har stadig nok at se til som bestyrelsesformand, selv om klubben for et par måneder siden blev reddet fra konkurs. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Randers HK er stadig ikke kommet af Dansk Håndbold Forbunds sorte liste. Først skal der indsendes et perioderegnskab. Men bestyrelsesformand Henrik Schaar forventer, at klubben snart er klar til at kunne indgå nye kontrakter.

Randers: To måneder er gået, siden Randers HK kunne melde ud, at klubben var reddet fra konkurs efter en kampagne, hvor byens borgere og virksomheder købte aktier for mere end tre millioner kroner.

Der har dog ikke været meget tid til at puste ud oven på den hektiske redningsaktion. Klubbens bestyrelse med den nye formand Henrik Schaar i spidsen har været i gang med at fordele arbejdsopgaver og ansvarsområder, så Randes HK er rustet til en fremtid, hvor livremmen er spændt ind.

Hverken i administrationen eller i den sportslige sektor har Randers HK de penge at gøre med, som klubben tidligere har haft. Men det har dog været vigtigt at forsøge at holde det sportslige budget på et niveau, hvor Randers HK fortsat kan spille med om slutspilspladserne. Håbet har været at finde penge nok til at kunne køre med et spillerbudget på tre millioner kroner i næste sæson.

- Men det kan godt ske, at det kommer til at være en anelse lavere. Jeg vil ikke kommentere på tallene i detaljer, men vi skal være sikre på, at vi ikke kommer til at sigte højere, end vi har råd til. Der skal være balance mellem indtægter og udgifter, siger Henrik Schaar.

Annonce

Juraen trækker ud

Lige nu er den største udfordring dog at sikre, at Randers HK overhovedet kan komme i gang med at skrive kontrakter til næste sæson.

Klubben havnede under den økonomiske krise på Dansk Håndbold Forbunds sorte liste over klubber, der ikke må indgå nye kontrakter. Der skal indsendes et såkaldt perioderegnskab til Dansk Håndbold Forbund, som viser, at klubbens økonomi er bragt i orden igen.

- Vi havde håbet, at vi allerede ved udgangen af januar kunne have indsendt perioderegnskabet. Men det har desværre trukket længere ud end håbet. Blandt andet har vi rent juridisk skullet registrere alle de nye aktionærer, og det har taget noget tid. Men jeg regner stærkt med, at vi kan være klar til at indsende perioderegnskabet ved udgangen af denne måned, hvorefter det forhåbentlig bliver godkendt af Dansk Håndbold Forund, siger Henrik Schaar.

Jagt på sponsorater

Han erkender, at situationen ikke er optimal.

Hverken i forhold til at kunne hente nye spillere eller forlænge aftaler med nogle af de spillere i den nuværende trup, som har kontraktudløb til sommer.

- Det handler jo for os om hurtigt muligt at komme tilbage til at kunne agere som en normal håndboldklub. Så på den måde er det ikke optimalt, og vi har selvfølgelig også en sportslig sektor, der presser på for at kunne komme igang med at få spillere på kontrakt til næste sæson.

- Men vi har heldigvis en proaktiv cheftræner, og uden at jeg på nogen måde blander mig i det sportslige, så har jeg da et indtryk af, at han allerede har lavet et grundigt stykke forarbejde i forhold til at være i mundtlig kontakt med spillere, som kan være aktuelle for Randers HK, siger Henrik Schaar.

Udover arbejdet med at få skabt et hold til næste sæson er der også den kommercielle side af forretningen, hvor der skal landes nye sponsoraftaler.

Arbejdet med salg af sponsorater er lagt i hænderne på en ekstern sælger. Det er Jess Glud, der har en ren provisionsaftale.

- Som jeg tidligere har sagt, så er vi jo ikke i mål, fordi vi nu har været igennem en redningsaktion. Vi står ved startstregen og skal genvinde noget tillid hos sponsorerne, og Jess Glud kæmper virkelig en brav kamp. Vi kan se, at han har gang i de rigtige ting med kaffe- og salgsmøder. Men vi er godt klar over, at det kommer til at være et langt, sejt træk, hvilket vi også kan se af, at salget i januar var lidt under, hvad vi havde håbet på, siger Henrik Schaar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Region

69 coronapatienter er nu indlagt på midtjyske sygehuse - 24 på intensivafsnit

Annonce