Annonce
Randers

Stadigt flere vælger en sosu-uddannelse: Syv nye hold startet i Randers og Grenaa

33 procent flere unge søger en sosu-uddannelse i år sammenlignet med end i 2019. Foto: Kasper Lydik Rønde Almst
Randers Social- og Sundhedsskole oplever fortsat fremgang i antal elever og mandag morgen startede syv nye hold på skolen.
Annonce

RANDERS: Der kommer stadig flere elever til Randers Social- og Sundhedsskoles uddannelser i Grenaa og Randers, og nu starter 165 nye elever på Grundforløb 2. Det er en stigning på i forhold til sidste års januaroptag og 33 procent flere end i 2019. Dermed fortsætter de seneste års fremgang for skolen.

- Det er glædeligt, at flere vælger en af vores uddannelser, og det viser, at vi kan tilbyde attraktive uddannelser som tiltaler unge, der gerne vil arbejde inden for social- og sundhedsfaget og som pædagogiske assistenter. Vi har set en fremgang gennem hele 2020 og håber at det fortsætter ind i 2021, siger skolens direktør Maria Dyhrberg Rasmussen.

Annonce

Bedre samarbejde

Randers Social- og Sundhedsskole har de seneste år øget samarbejdet med folkeskolerne, så flere unge til at går direkte ind på uddannelsen efter 9. og 10. klasse. Skolen har også styrket samarbejdet med kommunerne om at finde nye veje til at rekruttere elever til uddannelserne, hvor man især er lykkedes med at tilbyde uddannelse til brancheskiftere.


Det er glædeligt, at flere vælger en af vores uddannelser, og det viser, at vi kan tilbyde attraktive uddannelser

Maria Dyhrberg Rasmussen


Blandt de nystartede elever på skolens afdeling i Grenaa i dag er 19 af dem ledige fra Syddjurs Kommune, der starter en uddannelse som social- og sundhedshjælper efter de har gennemført tilbuddet Før-SOSU, hvor ledige forberedes til at starte på grundforløbet.

Der bliver mangel på social- og sundhedspersonale i fremtiden, hvis ikke der uddannes flere i de kommende år.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Testbilerne er klar når de store elever er tilbage i skole - Randers Kommune har mange corona-opgaver lige nu

Annonce