Annonce
Mariagerfjord

Statens Serum Institut: Coronasmittede var ikke på Skyland Beach Camp

De syv borgere fra Mariagerfjord Kommune, der i forrige uge blev testet positive for coronavirus, havde ikke været på Skyland Beach Camp, oplyser Statens Serum Institut. Foto: Daniel Roland, ritzau/Scanpix
Ingen af de borgere, der blev testet for coronavirus både til beach-camp-arrangementet og i Multihuset i Øster Hurup var smittede. Det slår Statens Serum Institut fast, efter at syv personer i forrige uge blev testet positivt for covid-19 i Mariagerfjord Kommune.

Mariagerfjord: At der var syv borgere smittede med covid-19 i sidste uge i Mariagerfjord Kommune, skyldes ikke, at flere end 1000 unge var samlet til Skyland Beach Camp. Det slår Statens Serum Institut fast.

Der er lavet 303 test i Øster Hurup, og ingen af dem var positive, lyder det fra Statens Serum Institut, der sammen med Region Nordjylland foretog test en dag på Skyland Beach Camp, inden det blev lukket, samme dag i Øster Hurup Multihus.

Mens camp-testene blev foretaget ekstraordinært, var testmuligheden i Multihuset planlagt på forhånd, og længe før man vidste noget om Skyland Beach Camp, forklarer pressekonsulent Carsten Randers, Region Nordjylland.

Annonce

Han oplyser, at torsdag 2. juli blev 195 unge testet i campen, mens 108 blev testet i Multihuset, samme dag.

Fredag 10. juli blev 163 personer podet i Multihuset.

Der er i øvrigt planlagt to yderligere testdage i Multihuset i Øster Hurup, nemlig fredag 31. juli og fredag 21. august, oplyser Region Nordjylland.

Mandag blev det meldt ud, at antallet af nye smittetilfælde for den forgangne uge lød på 17, men det skyldes en udregning, som DR Nordjylland har baseret på smittede per 100.000 borgere. Mariagerfjord Kommune har 41.800 indbyggere, og de reelt konstaterede tilfælde ligger i stedet på syv i uge 28.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce