Annonce
Danmark

Statsminister, hvad er meningen?

Det er som taget ud af TV-serien Borgen: Efter en række skandaler i Forsvarsministeriet bliver den hovedansvarlige forfremmet til den vigtigste og mest prestigefyldte post i dansk diplomati.
Ikke desto mindre er det, hvad vi er vidner til i øjeblikket, hvor statsministeren fra 1. september har udnævnt departementschef i Forsvarsministeriet Thomas Ahrenkiel til ambassadør i Berlin.
Ahrenkiel har som departementschef vist både svigtende dømme- og handlekraft med manglende orientering af ministeren om de mange sager om svindel i Forsvaret. Ahrenkiel har selv været involveret i en sag om inhabilitet.


Ahrenkiel har som departementschef vist både svigtende dømme- og handlekraft med manglende orientering af ministeren om de mange sager om svindel i Forsvaret.


Annonce
Erik Boel

Forfremmelsen rejser flere spørgsmål: Hvilket signal sender det til vore tyske venner og allierede, at Ahrenkiel efter at have fejlet herhjemme bliver udsendt som vor repræsentant i det store naboland mod syd? Berlin er ikke en tilfældig, inferiør post i Langtbortistan. Men den vigtigste ambassade i EU, der gennem årene har været ledet af vore mest strålende diplomater.
De manglende lederevner, der bragte Ahrenkiel i uføre i Forsvarsministeriet, kan vel også blive en udfordring på Berlin-ambassaden? Berlin er en af Danmark største repræsentationer.
Er avancementet udtryk for en tendens? Som chef i Justitsministeriet spillede Barbara Bertelsen en nøglerolle i den såkaldte teledataskandale. Desuagtet forfremmede Mette Frederiksen Bertelsen til departementschef i Statsministeriet. Under den nuværende regering skader det tilsyneladende ikke karrieren, hvis man som topembedsmand arbejder ud fra en indstilling om, at går den så går den.

Avancementet er hovsa-løsning for at få Ahrenkiel ud af vagten i et sammenbrudt Forsvarsministerium. Koste hvad det vil.
Men det signalerer ligegyldighed over for Tyskland og EU. Og skader vitale danske økonomiske og politiske interesser.

Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Marvin Egho står til karantæne i næste kamp efter gult kort

Randers FC For abonnenter

Fra guldfest til modbydelig midtjysk udebane: - Vi skal bevise, at vi er vindere

Annonce