Annonce
Læserbrev

Statsministeren optræder politisk umodent

Annonce

Læserbrev: Tysklands Merkel og Frankrigs præsident har foreslået en genopretningsfond på 500 milliarder euro for at hjælpe EU-landene i gang igen, herunder ikke mindst landenes erhvervsliv.

Tanken er, at de enkelte EU-lande skal have mulighed for at låne x antal euro til genopretning af deres land.

De to landes ledere mener også, at det vil være ødelæggende, at nogle af de lande, der i forvejen kæmper med en stor statsgæld - for eksempel Grækenland og Italien - påføres yderligere gæld, og derfor foreslår de, at disse lande helt undtagelsesvist skal have del i fondens midler som et tilskud. Dette er blandt andet statsministeren imod og fastholder, at disse lande kun kan få del i fonden som lån.

Men Merkel og Macron har med deres forslag vist sig som visionære politiske ledere, der har forstået situationens alvor, for ret beset står EU-samarbejdet og eurozonen på spil.

Hvis ikke også sydlandene bliver genrejst, vil det få store problemer for euroen, og det vil samtidig få enorme konsekvenser for de øvrige EU-lande, når en naturlig EU-samhandelspartner ligger underdrejet - erhvervsmæssigt såvel som økonomisk.

Det er derfor politisk umodent og udtryk for "sognerådspolitik" og helt på månen, når statsministeren sammen med "firebanden" går op imod Frankrig og Tyskland. Selv den tidligere "spareminister", finansminister i Tyskland, Wolfgang Schäuble støtter Merkel og Macron plan. Det i sig selv sender et klart signal om situationens alvor for EU.

Statsministerens optræden er politisk tåbelig og kan skade Danmarks erhvervsliv - det erhvervsliv, hun så tit taler om at understøtte og holde hånden under.

DK er dybt afhængig af en sund EU-zone - erhvervsmæssigt såvel som økonomisk - og derfor bør statsministeren og hendes "firebande" opgive modstanden mod Merkel og Macrons plan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Sport For abonnenter

Status på de lokale hold: Coronaudsættelse i Hornbæk, spøjs talentstime og flot comeback i kortfest

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce