Annonce
Sport

Status: Disse spillere er på plads i Cimbria til næste sæson

Charlie Burgess skal sammen med Chris Nielsen lede et Cimbria-mandskab, som forventes at tage sig ud i en yngre udgave end i sidste sæson. Foto: Annelene Petersen

Randers Cimbria har de første brikker på plads til næste sæsons trup. Men det er endnu uafklaret, om cheftræner Erik Olson fortsætter.

Randers: Det bliver et forynget Randers Cimbria-mandskab, som skal forsøge at følge op på sidste sæsons bronzemedaljer i landets bedste række.

Det er i hvert fald forventningen fra klubbens sportsdirektør, Morten Hansen, som er i gang med at strikke truppen sammen til den kommende sæson.

- Vi har to rutinerede på plads til næste sæson i Chris Nielsen og Charlie Burgess, men derudover forventer jeg, at truppen kommer til at bestå af yngre kræfter. Vi vil gerne have flere danske spillere og gerne spillere i alderen 20-23 år, siger Morten Hansen.

Udover Chris Nielsen og Charlie Burgess er der aftaler på plads med Marinus Mouboe, Casper Stage, Simon Selmann og Anton Hansen.

Desuden er Cimbria i dialog med Kyndahl Hill, Devon Thomas og Simon Bjørnebo omkring næste sæson, mens det til gengæld ligger fast, at Deuce Bello forsvinder.

- I forhold til Deuce Bello handler det om, at vi synes, at vi fik for lidt ud af ham, og derfor har vi valgt at kigge efter noget andet til næste sæson, siger Morten Hansen.

Heller ikke Patrick Nielsen fortsætter i klubben, da han har valgt at stoppe på grund af hofteproblemer.

Annonce

Plads til de unge

Sportsdirektøren ved endnu ikke, om klubben fortsætter med Erik Olson som cheftræner.

- Det forventer jeg, at vi har en afklaring på i næste uge, siger Morten Hansen, der ikke vil kommentere trænersituationen yderligere på nuværende tidspunkt.

Morten Hansen forventer, at Cimbria kommer til at sænke spillerbudgettet en anelse. Men det betyder ikke, at klubben slækker på ambitionsniveauet, som er at spille med i top 4.

I den kommende sæson tager Basketligaen nemlig hul på en ny struktur, hvor holdene deles op i en A- og en B-række med hver fem hold. Cimbria er med i A-rækken, hvor holdene i grundspillet møder hinanden fire gange. Desuden skal A-holdene spille to gange mod B-holdene, hvilket giver i alt 26 kampe i grundspillet.

- Den nye struktur giver masser af plads til, at de unge kan få chancen i kampene mod holdene fra B-rækken, hvor de burde kunne få mange minutter. Dermed behøver man heller ikke have et helt så højt spillerbudget. Men vores ambition er stadig, at vi skal spille med om top 4, siger Morten Hansen, der forventer, at rivalerne i toppen bliver de samme som i de seneste sæsoner.

- Det er svært at vurdere holdenes styrke over for hinanden endnu, da trupperne ikke er på plads. Men Bakken Bears vil altid være stærke, og så har et hold som Svendborg Rabbits oprustet en del både spiller- og trænersiden, siger Morten Hansen.

Udover Cimbria, Bakken Bears og Svendborg Rabbits er Horsens IC og Team FOG Næstved med i A-rækken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce