Annonce
Randers

Status for vaccination i Midtjylland: Ikke vacciner nok til alle inviterede

Ifølge Anders Kühnau, regionsrådsformand (S) i Region Midtjylland, giver denne uges leverancer mulighed for at komme tilbage på sporet ved at få revaccineret en relativt stor gruppe. Der er dog ikke vacciner nok til også at tilbyde første stik til alle dem, der har modtaget invitation til vaccination. Foto: Axel Schütt
Annonce

Midtjylland: Selv om du er i den målgruppe, der nu skal vaccineres, kan du komme til at vente længe på det første stik.

Ifølge Region Midtjylland er der fortsat ikke vaccinedoser nok til at tilbyde første vaccination til alle de borgere, der ellers har modtaget en invitation til vaccination. Tidligst fra uge seks forventer man at kunne tilbyde første stik til dem i målgruppen, der endnu ikke har fået det. Omtrent samtidig forventer man også at kunne åbne for vaccination af borgere over 85 år.

I denne uge har Region Midtjylland modtaget 18.7000 doser vaccine mod covid-19. De skal alle bruges på at revaccinere personer, der allerede har fået første stik. Først beboere på plejecentre, dernæst borgere på over 65 år, der får personlig pleje og praktisk hjælp, borgere der risikerer alvorligt forløb med Covid-19, og endelig udvalgte ansatte fra region og kommuner.

Ingen ansatte i sundhedsvæsnet vil ifølge Region Midtjylland blive ny-vaccineret med nuværende leverance.

- Det er en god nyhed, at vi får vacciner nok til at komme tilbage på sporet. Vi vil uden tvivl opleve flere bump på vejen, før alle borgere er vaccineret. Men jeg har fuld tiltro til, at det store vaccinationsprojekt vil lykkes, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Sidste uges leverance på cirka 7000 vaccinedoser er primært brugt på at revaccinere beboere på de 87 plejecentre i regionen, hvor første vaccination blev givet 27. – 31. december. Borgere, der har booket tid i et vaccinationscenter i denne uge, er også blevet vaccineret.

Overskydende vacciner er brugt på at revaccinere regionale og kommunale ansatte.

Af tidligere leverancer er +65-årige og særligt udsatte på Anholt, Samsø, Endelave og Tunø desuden vaccineret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce