Annonce
Randers HK

Status på redningsaktionen i Randers HK: - Det er ekstremt stramt lige nu

Peter Møller Lassen (grå trøje) og de øvige i Randers HK-ledelsen er under tidspres i forhold til at nå i mål med redningsplanen. Arkivfoto: Annelene Petersen
Randers HK mangler at sælge for mere end to millioner kroner frem mod nytår for at nå i mål med aktiekampagnen. Den del af missionen tror Peter Møller Lassen fortsat på, mens han er mere bekymret for det akutte behov for at finde penge til løn og regninger.
Annonce

Randers: Der er stadig lang vej, før Randers HK har de millioner kroner i kassen, som er mindstekravet for at sikre klubbens overlevelse efter nytår.

Indtil videre er der solgt aktier for 750.000 kroner, men der skal sælges for mindst tre millioner kroner inden jul, hvor aktietegningen lukker, hvis der skal være penge nok til at drive klubben videre.

Alligevel har bestyrelsesformand Peter Møller Lassen ikke opgivet håbet om at komme i mål.

- Jeg synes faktisk, at salget af aktier indtil nu er tilfredsstillende, når man tænker på, at det er private borgere og mindre investorer, som primært har købt. Jeg tror på, at vi kan løfte dette op til en million kroner, siger Peter Møller Lassen.

- Men det er klart, at det skal toppes med de store investorer, som skal købe aktier for mellem 2 og 2,5 millioner kroner i de kommende uger. Der er ingen tvivl om, at vi skal have flere virksomheder til at investere, hvis vi skal nå i mål, tilføjer han

Er du skuffet over, at der ikke er flere af de store virksomheder i byen, som har meldt sig på banen?

- Det vil jeg ikke sige. Jeg vil snarere sige, at jeg er imponeret over, hvor stor en folkelig opbakning, vi har oplevet i den her aktiekampagne, og derfor håber jeg også, at det vil få virksomhederne til at sige, at så må vi også også hellere bakke op. Indtil videre er det ikke mange af de store virksomheder, vi har med, erkender Peter Møller Lassen.

Sagen kort

Randers HK kæmper i dette efterår en kamp for at overleve økonomisk.

Baggrunden er, at klubben kom ud af sidste sæson med et underskud på knap fem millioner kroner før skat.

Det betyder, at Randers HK er hårdt presset på likviditeten. Blandt andet skal der findes 800.000 kroner til at betale husleje og løn frem mod nytår.

Samtidig har det store underskud i sidste sæson skabt en negativ egenkapital på 4,6 millioner kroner. Det betyder, at Randers HK kommer på Dansk Håndbold Forbunds sorte liste over klubber, der ikke må tegne nye kontrakter.

Derfor har Randers HK sat en kampagne i gang, hvor byens borgere og virksomheder kan tegne B-aktier. Indtil videre er der solgt aktier for omkring 750.000 kroner, men der skal sælges for mindst tre millioner kroner inden jul, hvis klubben skal drives videre efter nytår.

Lykkes det at sælge aktier for mindst tre millioner kroner, vil klubbens egenkapital igen være positiv, da der samtidig er långivere i selskabet, som er indstillede på at konvertere deres lån til aktier. Dermed vil Randers HK efter nytår være berettiget til igen at indgå kontrakter.

Randers HK har desuden fremlagt et budget for sæsonen 2020/21, hvor klubben blot kalkulerer med syv millioner kroner i omsætning og en markant reduktion i omkostningerne. Det betyder, at klubben forventer at have driften tilbage i balance allerede fra den kommende sæson.

Annonce

Uløst problem

Det har dog hele tiden været planen, at de sidste uger af aktietegningen skal rettes mod virksomhederne.

- Jeg har møder på plads med to større virksomheder inden for de næste uger, og vi har en liste med andre virksomheder, som vi håber at opnå møder med, så vi kan få muligheden for at lægge præcist frem for dem, hvad der skal til for at bringe os hele vejen i mål. Jeg har en god fornemmelse i maven omkring det, fordi jeg kan se, at de budgetter, vi har lagt fremadrettet er yderst realistiske, siger Peter Møller Lassen.

Mere bekymret lyder han, når samtaler falder på det akutte behov for at skaffe de penge, der skal til for at betale lønninger og regninger frem til nytår.

- Det er det spørgsmål, som gør mest ondt. Det er ekstremt stramt lige nu, og det er svært for os at blive ved at trække på de velvillige folk i vores netværk, som har hjulpet os med at skrabe mønter sammen frem mod den første i hver måned. Vi har forsøgt at hutle os igennem, men vi står i en svær situation, som ikke er løst, siger Peter Møller Lassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariagerfjord

17 coronasmittede på én uge i Mariagerfjord

Annonce