Annonce
Randers

Stevnstrup Brugs bliver dobbelt så stor

Borgere og firmaer lånte tre millioner kroner til om- og tilbygning af Dagli'Brugsen i Stevnstrup. På lørdag tages første spadestik. Arkivfoto: Lars Rasborg

Første spadestik til den nye til- og ombygning af Dagli'Brugsen i Stevnstrup tages på lørdag. Og når den nye brugs, der for alvor har folkelig opbakning, står klar, er det med en udvidelse på knap 300 kvadratmeter.

Stevnstrup: Et projekt, som har Stevnstrup-beboernes fulde opbakning, skydes i gang lørdag 3. marts. Da tages første spadestik til udvidelse af Dagli'Brugsen i Stevnstrup. Og når tilbygningen står klar, vil den være på 273 kvadratmeter plus nyt vindfang.

Det er dobbelt så meget som beregnet, da Coop via Coop Crowdfunding gik ud og lånte tre millioner kroner af private og firmaer i Stevnstrup.

Så det har været værd at vente på.

Kunderne kan se frem til to nye kasselinjer, ny frugt- og grøntafdeling, ny kiosk og pakkeområde, nyt ta' selv bake-off, ny kød-afdeling, ny vinafdeling og betydeligt bredere gangarealer, så både kørestole, barnevogne og indkøbsvogne kan komme omkring.

Af andre nye tiltag kan nævnes, at der kommer let adgang til kundetoilet og til flaske-indlevering.

Uden om om brugsen kommer der et nyt indgangsparti og flere parkeringspladser.

Og så er det endnu uafklaret, om der kommer et nyt køle- og fryseanlæg. Det besluttes på procesmøde inden for de nærmeste uger.

Annonce
Det var en glædens dag , da det lykkedes at låne penge til om- og tilbygning af brugsen i Stevnstrup af borgere og virksomheder. Arkivfoto: Lars Rasborg

Fem-seks millioner kroner

Om- og tilbygningen løber op i fem millioner kroner, og lykkes det inden for de nærmeste uger at låne yderligere en million kroner af Coop til nyt køle- og frost-anlæg, så gør man det.

- Men det ved vi først i næste uge, hvor vi holder møde, siger uddeler Alex Bach, der tilføjer, at med udvidelsen og ombygningen af brugsen regner man med, at omsætningen også stiger.

Han vil helst ikke ud med, hvor stor omsætningen er af hensyn til den lokale konkurrencesituation.

- Men jeg kan sige så meget, at vi regner med at omsætningen stiger så meget, at den fordobles i forhold til i 2013. Dengang var brugsen i så dårlig en forfatning, at den blev omtalt af Stevnstrup-borgerne som "TarveligBrugsen". Og det var ikke beboernes førstevalg, når der skulle handles. Det er det i dag, siger Alex Bach.

Han fortæller, at der hver måned betales 122.000 kroner af på "borgerlånet", så de private og firmaer, der skød penge ind i brugsen, får deres penge plus to procent tilbage.

Alex Bach medgiver, at brugsen er slidt og trænger gevaldigt til en omgang. Også efter et hårdt år, hvor der var mus og skimmelsvamp i bygningen.

- Ja, det gav lidt trælse efterdønninger, men nu er vi ovre det, og glæder os til at få det nye i gang, siger han.

Klar til sommer engang

Præcis hvornår den nye brugs kan tages i brug, er ikke helt planlagt endnu.

- Enten til juni, hvis vejret er med os, og det hele går godt, eller til august, siger uddeleren.

Kunderne kommer ikke til at lide afsavn, for der vil være åbent i hele perioden, forventer Alex Bach.

Der er ansat lige godt 30 medarbejdere i brugsen, og i første omgang skal der ikke ansættes nye i staben, men kommer det til at gå efter planen, og omsætningen stiger, kan det godt komme på tale med nye i truppen, lyder det fra Alex Bach.

Når Dagli' Brugsen Stevnstrup inviterer til første spadestik, tilbygning og ombygning på lørdag, er det med med kaffe/kage og slik bagefter i butikken, hvor uddeler og butiksbestyrelse vil være klar til at fortælle om projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce