Annonce
Navne

Stevnstrupborger får topjob i nordisk organisation

Christian Lagoni fra Stevnstrup er med virkning fra den 1. april generalsekretær i Foreningen Norden. Pressefoto
Den nyudnævnte generalsekretær regner med at kunne forblive bosat i Stevnstrup, men trækker sig fra lokale formandsposter.

Foreningen Norden får med virkning fra den 1. april ny generalsekretær, nemlig nuværende projektleder Christian Lagoni, Stevnstrup, 38 år.

Christian Lagoni afløser generalsekretær Peter Jon Larsen, 68 år, der har haft posten i ikke færre end 37 år. Den længst siddende chef for danske NGOer, som Foreningen Norden anfører.

Christian Lagoni har de seneste fem år været projektleder for Nordjobb, der - som stavemåden antyder - er et projekt for hele Norden. Opgaven er at formidle sommerferiejob for unge i Norden.

Annonce

Dette arbejde har Christian Lagoni udført med privat bopæl i Stevnstrup, og i sin nye stilling regner han med fortsat at kunne bo her sammen med sin familie. Men det bliver nødvendigt også at finde en form for bolig i København, hvor Foreningen Nordens hovedkontor ligger, i øvrigt på adressen Vandkunsten 12 og i et lejemål hos Danmarks Lærerforening.

- Coronaen har jo lært os, at det er muligt at arbejde også hjemmefra, konstaterer Christian Lagoni.

I Stevnstrup er den kommende generalsekretær formand for IF Alliancen og for Munkholmhallen. Disse poster regner Christian Lagoni nu med at måtte forlade.

- Men på et tidspunkt kan det da godt tænkes, at jeg igen kan gøre en indsats lokalt, siger Christian Lagoni, der også bebuder et farvel til en post som medlem af bestyrelsen for den lokale afdeling af Foreningen Norden. Her er i øvrigt også hans mor, byrådsmedlem Karen Lagoni (S), medlem.

Varieret baggrund

Christian Lagoni har en varieret baggrund for at løse sin nye opgave.

Han voksede op i Stevnstrup som søn af Karen Lagoni og Jørn Sørensen, gik på Munkholmskolen til og med 9. klasse, hvorefter han meget bevidst valgte at tage 10. klasse på Sønderjyllands Idræts- og Naturefterskole i Løgumkloster.

Efter en matematisk studentereksamen fra Randers Statsskole i 2003 søgte Christian Lagoni ind til forsvaret, nemlig Jyske Dragonregiment i Holstebro, og sluttede her efter to år som sergent.

Noget utraditionelt ansattes Christian Lagoni umiddelbart efter ved Dansk Supermarked, ikke som elev, men som salgsleder i Føtex på Frederiks Allé i Aarhus og sluttede efter tre år som afdelingschef for frugt og grønt i Føtex i Skejby Centret.

Men så skiftede Christian Lagoni spor og indledte i 2008 lærerstudiet, dels i Aalborg, dels i Aarhus. Han dimittede i 2012 med matematik og idræt som linjefag og ansattes ved Brattingborgskolen i Klejtrup og dermed i Viborg Kommune.

Her var man optaget af at give folkeskolerne et internationalt tilsnit, og Christian Lagoni fandt, at de nordiske lande var mest interessante i den sammenhæng, så han søgte økonomiske midler hos generalsekretær Peter Jon Larsen, Foreningen Norden.

Annonce

Ansat i Norden

Christian Lagoni har tidligere fortalt, at han - med egne ord - punkede Peter Jon Larsen så længe, at denne tilbød ham ansættelse ved Foreningen Norden.

Men Christian Lagoni takkede nej, for stillingen skulle bestrides fra København, og han ville ikke flytte fra Stevnstrup. Imidlertid ringede generalsekretæren efter en måned igen - han skulle til et møde i Randers og ville gerne tale med Christian Lagoni, og ud af flere timers samtale kom en stilling ved Nordjobb, hvori Christian Lagoni kunne arbejde hjemme, men dog også drage til København nogle gange.

Den nye generalsekretær er således fortrolig med Foreningen Norden. Landsformand Lars Barfoed, tidligere minister (K), siger da også, at han kender både lokalafdelinger og nordiske søsterorganisationer bedre end de fleste.

Foreningen Norden er stiftet i 1919 og har 10.000 medlemmer, fordelt på 90 afdelinger overalt i Danmark. Dronning Margrethe er foreningens protektor.

Annonce

Familien

Christian Lagonis hustru, Sophie Lagoni, arbejder som pædagog i en institution i Randers, og der er to drenge i huset.

Frederik er 12 år og Rasmus er ni. De er begge elever på Munkholmskolen i Stevnstrup.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce