Annonce
Østjylland

Stiften inviterer til fødselsdagsfest i kæmpetelt på Banegårdspladsen

Lørdag 25. maj rejser vi et stort telt på Banegårdspladsen foran avisen og inviterer til 225 års fødselsdagsfest med masser af underholdning hele dagen. Foto: Joan Anette Karlsen
25. maj vil der være masser af underholdning og fest i et stort telt på Banegårdspladsen.

Det var masser af dramatik og "breaking news", da Århus Stiftstidende tilbage i 1794 for første gang ramte de århusianske gader.

Det var den gang, man blandt andet kunne læse om, at der var alvorlige uroligheder i Frankrig på grund af mangel på mad. Kirker blev brændt ned, og i Lyon blev 735 personer dræbt med flinteskud, kanoner og guillotinen.

Siden da har Århus Stiftstidende været århusianernes foretrukne nyhedsmedie. Mere end 60.000 udgaver er det blevet til i de 225 år avisen er udkommet.

Den store mærkedag vil vi gerne fejre med dig, kære læser. Og vi inviterer derfor til stor fødselsdagsfest på Banegårdspladsen. På fortovet og parkeringspladsen foran avisen rejser vi et stort telt med plads til 500 mennesker, og så vil vi ellers fra tidlig morgen til aften inviterer til stor fødselsdagsfest, så vi på festlig vis kan sige tak til Aarhus og vores trofaste læsere for opbakningen i de mange år.

Vi håber, at alle vores abonnenter og venner af huset vil kigge forbi teltet på et tidspunkt i løbet af dagen og sammen med os fejre fødselsdagen.

Keld & Hilda Heick kan om nogen banke en stemning op fra morgenstunden. Det gør de i teltet 25. maj. Foto: Axel Schütt

Øl, Hilda og hornmusik

Vi slår dørene op allerede klokken 8 om morgenen, hvor vi gerne vil invitere til morgenkaffe og underholdning.

Vi giver morgenkaffe og rundstykker, og på scenen vil de to folkekære musikere Keld og Hilda Heick stå for den musikalske underholdning.

Lidt senere på formiddagen vil Katrine Bille med band underholde børnene, der vil få serveret slik og sodavand.

Omkring middag er det AGF-fansenes tur til at få underholdning. Her vil vi afvikle en live udgave af TV2 Østjyllands forhenværende fodboldprogram "Fodbold med Horup". Her vil blandt andre AGF-træner David Nielsen deltage i debatten. I forbindelse med fodbold-debatten vil vi byde på en øl til tilhørerne.

Senere på dagen vil der komme forskellige musikalske indslag, hvortil der vil blive serveret øl og pizza.

Alt sammen gratis for abonnenter og venner af huset.

Annonce

Jørgen Leth og fest i regnbuen

Den oprindelige fødselsdag var som sagt 3. januar, men gennem året vil vi lave en lang række arrangementer, som vil markere fødselsdagen og give os mulighed for at takke vores trofaste abonnenter.

Ud over festen 25. maj, vil vi blandt andet invitere til tre spændende foredrag med "eksil-århusianere".

TV2 journalisten Ulla Therkildsen, komiker Jacob Haugaard og nu forhenværende Tour de France-ekspert og journalist Jørgen Leth lægger alle vejen forbi Salling Roof Top. Her vil de på tre forskellige dage i juni fortælle om deres forhold til Aarhus, og hvordan årene i byen har påvirket deres liv.

I september inviterer vi til en "once in a lifetime"-middag på toppen af Aros. Her vil vi nyde velkomstdrink i Regnbuen og se underholdning i verdensklasse, inden vi serverer en fire-retters gourmetmenu kreeret af Michelin-stjerne kokken Wassim Hallal.

Senere på året vil AGF spille en Superligakamp iklædt en speciel Stiften-kamptrøje. I festugen vil der være et specielt fødselsdags-arrangement og sidst på året udkommer en bog med 225 års Aarhus-historie set gennem Århus Stiftstidende.

Alt det vender vi tilbage til i løbet af de kommende måneder. Men i første omgang handler det om festen på Banegårdspladsen.

Jeg håber, at rigtig mange af jer vil lægge vejen forbi teltet 25. maj og fejre fødselsdagen med os.

AGF's træner David Nielsen kan regne med at komme i krydsforhør af Nick Horup, når Stiften genopliver "Fodbold med Horup" i teltet. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: FCM udligner på frispark med ti minutter igen

Annonce