Annonce
Østjylland

Stigning af børn i nødpasning i Aarhus Kommune: - Vi har altid plads til børnene

Der vil altid være plads til børnene i nødpasning i Aarhus Kommune ifølge Tina Degn Rasmussen, kontorchef for børn og unge i Aarhus Kommune. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen
Der er kommet over 200 flere børn i nødpasning i Aarhus Kommune siden mandag i sidste uge.
Annonce

AARHUS: På lidt over en uge er der kommet over 200 flere børn i nødpasning i Aarhus Kommune.

Det sker på baggrund af en ny bekendtgørelse for nødpasning og forlængelsen af restriktionerne fra regeringen i mandags.

Man skal dog ikke være bekymret over stigningen af børn i nødpasning ifølge Tina Degn Rasmussen, kontorchef for børn og unge i Aarhus Kommune.

- Som tiden går, er der flere og flere, der af forskellige årsager, har brug for pasning. Det kan være fordi forældre bliver kaldet på arbejde eller af andre grunde har svært ved at passe børnene - det kan være børn med særlige behov eller særlige forhold i hjemmet. Det er ikke noget problem. Vi afvejer aldrig behov for pasning op imod smittefare. Vi har altid plads til børnene. Hvis ikke, der er plads i de nødpasninger, vi har. Så har vi mulighed for at åbne op for vores beredskab. Vi sørger for at sprede børnene ud, så de ikke samles mere end 10, siger Tina Degn Rasmussen.

En anden bekymring kan være for de udsatte børn, der enten selv har problemer eller kommer fra hjem med problemer. Det tager den nye bekendtgørelse dog højde for, hvilket har været medvirkende til stigningen af børn i nødpasning.

- Fra tirsdag, hvor bekendtgørelsen om nødpasning blev vedtaget, har der været en stigning på over 100 børn i nødpasning, hvoraf en del af dem er børn med særlige behov. Vi har øje på dem rundt om i de lokale områder og samarbejder på tværs med forældrene selv, socialforvaltningen og PPR for at finde gode løsninger, siger Tina Degn Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ordentlighed betaler sig, mener ejer af Marcus Gruppen: Annullerede ordrer for 10 millioner kroner i starten af coronakrisen

Annonce