Annonce
Randers

Stiktosset i varmen

Annonce

Læserbrev: Under en tegning på debatsiden 28. juli i år: "Statistikker viser, at vi er mere voldelige i somre, hvor temperaturen har været over gennemsnittet". Vi skal være varsomme med solstik og statistik.

"Hotter than July" sang Stevie Wonder engang.

Et endnu ældre udtryk: “Only mad dogs and Englishmen go out in the midday sun". At kun englændere og gale hunde opholder sig i middagsheden, behøver man ikke at tage til Østen for at erfare.

Ifølge den old-indiske sundhedslære ayur-veda er vi alle præget af en medfødt blanding af tre doshaer: vata, kapha og pitta. Specielt sidstnævnte forbindes med varme. Udprægede pitta-typer er ganske vist ikke i flertal, men ifølge den ayurvediske tradition skal de omgå både sol og sure sager med forsigtighed. Og den amerikansk-indiske læge og forfatter Deepak Chopra sammenlignede typens indtagelse af alkohol med benzin på bålet. Længe før road-raging i en spritny amerikansk film.

Før Chopra løsrev sig fra Maharishi (stifteren af transcendental meditation), oplevede jeg ham selv på et seminar på Frederiksberg. En enkel øvelse, forklarede han, ville overflødiggøre briller. Sjovt nok begyndte han senere at bære smukke briller. Og som bekendt skal man ikke slå på folk med briller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Uheld skabte kø flere steder på E45

Sport For abonnenter

Alt andet end pletfri præstation mod Ajax: Her er Agesens forklaring

Annonce