Annonce
Randers

Stille auktion gav stort udbytte til julehjælpen

- Det er jo et godt formål. Og noget skal vi bruge vores penge til, fortæller Michael Kjærgård fra Randers Vestre Rotary Klub, der som erhvervsnetværk generelt støtter velgørenhed og andre gode formål. Arkivfoto

Traditionen tro fejrede Randers Vestre Rotary Klub juleafslutning med en "silent auction". Overskuddet herfra blev efterfølgende doneret til Randers Julehjælp. I år blev det til flere tusinde kroner.

Randers: Det randrusianske erhvervsnetværk Randers Vestre Rotary Klub består af omkring 50 erhvervsfolk, der for det meste har rigeligt til sig selv i julen. Af samme årsag har klubmedlemmerne gennem de senere år gjort det til en fast tradition, at de fejrer deres årlige juleafslutning med en auktion, hvor de hver især finder en genstand derhjemmefra, som de ikke længere har brug for - men som andre fra erhvervsnetværket måske kan bruge.

- Personligt havde jeg en flaske whisky med, som jeg havde haft stående bagerst i et skab og aldrig har fået drukket, og i kraft af at nogen ville betale for den, slap jeg for, at den fylder op hjemme hos mig, fortæller Michael Kjærgård, der er sekretær i klubben.

Deler ud af juleoverflod

Erhvervsfolkene byder til auktionen hinanden op ved at skrive det beløb, de ønsker at give for genstanden, på en lap papir, og den, der byder højest, får genstanden med hjem.

Men i stedet for at øge egen velstand ved at snuppe pengene fra auktionen med hjem, donerer de rub og stub til velgørende formål.

- Det giver næsten sig selv: Vi sidder selv til julefest, og hvis folk ikke kan holde jul ude i verden, hvad er så mere oplagt, end at vi giver af vores overflod til dem? Det er jo ting, som vi synes, vi kan undvære, og som andre vil give penge for. Så i stedet for at beholde pengene selv, sender vi dem videre, fortæller Michael Kjærgård.

De sidste par år er pengene gået til Randers Julehjælp, der også i år får glæde af erhvervsfolkenes juleauktion - nærmere bestemt har Randers Vestre Rotary Klub overført 12.475 kroner til julehjælpsindsamlingen.

Penge, der i år kommer Mødrehjælpen, Kirkens Korshær, Dansk Folkehjælp, Kirkernes Familiehjælp, Børnenes Kontor, Frelsens Hær og Aktivitetsforeningen Jennumparken til gavn.

Annonce
Randers For abonnenter

Sur smiley og 5000 kroner i bøde til burgerbar: Sorte, skimmellignende belægninger i flere køleenheder

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nu er der et nyt sødt monster i byen: Linn er klar til at servere lokalt og hygiejnisk slik online og til afhentning

Randers For abonnenter

Lokalt legetøjseventyr står på skuldrene af giganter: - Vi vil have kunderne til at få mere ud af legen og af alt det legetøj, de allerede har

Randers

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Randers For abonnenter

Mark fra Randers rejste ud i verden for at skabe noget stort - i dag forsyner han afrikanske landsbyer med strøm  fra små soldrevne elværker

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Randers FC For abonnenter

Randers FC-lejren skoser manglende skarphed i tabt medaljeslag: - På ingen måde et dårligere hold end Brøndby

Norddjurs

Leif Lahn vil ikke være borgmesterkandidat: - Jeg har det supergodt på Christiansborg, hvor jeg kæmper for Djursland

Kultur

Filmen Hvidstengruppen 2 - De efterladte landede søndag i Randers: Skuespillere og pårørende besøgte grave og gik til gallapremiere

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Randers

Lokummer til eksamen: To ud af fem elever dumper toiletter på Randers-skoler

Randers FC For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalyse: Kun kynismen til forskel på Brøndby og Randers FC

Kultur

Se rød løber-fotos: Næsten 300 var til gallapremiere på den nye Hvidstengruppe-film

Annonce