Annonce
112

Stjal elektronik for over 30.000 kroner: Lettisk mand på tyvetogt i Paderup

Foto: Allan Lundgren/Ritzau Scanpix
En 26-årig mand fra Letland blev søndag idømt en straksdom på 60 dages fængsel med udvisning og indrejseforbud i seks år, efter at han havde stjålet elektronik i blandt andet Power og Elgiganten.
Annonce

Randers: En 26-årig lettisk mand var søndag eftermiddag på turné til flere butikker i Paderup for at stjæle elektronik.

I Elgiganten blev han imidlertid spottet af en butiksdetektiv, der syntes, han virkede mistænkelig, da han kom gående med to kasser med headset. Da den 26-årige efterfølgende forlod butikken, nu uden kasserne med høretelefonerne, blev butiksdetektivens mistanke styrket, og han valgte derfor at følge efter manden, der satte kurs mod Fætter BR.

Her forsøgte butiksdetektiven at tage kontakt til den 26-årige, men det var han ikke interesseret i, og han satte kurs mod sin bil, der holdt parkeret uden for Fætter BR for at køre fra stedet.

Han ændrede dog planer og løb i stedet mod Århusvej, men blev løbet op af butiksdetektiven, der foretog en civil anholdelse og lagde manden i håndjern og førte ham tilbage til hans bil.

Annonce

Gemte varer i "russerpose"

I den 26-åriges bil fandt man tyvekoster med alarmerne stadig siddende på, og da overvågningen fra Elgiganten blev kigget igennem viste det sig, at det skyldtes, at den 26-årige gik rundt med en såkaldt "russerpose", der er en pose foret med sølvpapir, så varerne ikke går i alarmen, når man forlader butikken.

En patrulje blev sendt til stedet, og den 26-årige blev taget med og fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev sigtet for flere tilfælde af tyveri.

Den lettiske mand havde stjålet hovedtelefoner og kameraer med mere fra Elgiganten for en værdi af knap 22.000 kroner, hovedtelefoner fra Power til en værdi af cirka 10.000 kroner, og hovedtelefoner fra Fætter BR for knap 2.400 kroner. Derudover havde manden været i Bilka, hvor han ligeledes har stjålet hovedtelefoner for et ukendt beløb.

Da manden erkendte forholdene, blev han idømt en straksdom på 60 dages fængsel og udvist med et indrejseforbud på seks år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce