x
Annonce
Læserbrev

Stjernehus-sagen: Nå, så skal vi til tasterne igen...

Læserbrev: Nå, så skal vi til tasterne igen og supplere Bruno Ingemanns opfattelse af virkeligheden. For at sikre mig, at han ikke mere manipulerer med, hvad jeg har sagt, foregår vores korrespondance fremover skriftligt.

Det gjorde den også i går, hvor han i telefonen ville stille mig et enkelt spørgsmål – det bad jeg ham sende mig skriftligt, så læserne kan se, hvordan han manipulerer med tingene. Skriftligt blev det så også til flere end et enkelt spørgsmål – og de var som følger: "Vil du stille forslag på et kommende byrådsmøde, der har tilknytning til Stjernehuset. Du har jo mange gange hævdet, at forvaltningen har begået fejl-på-fejl. Vil du forsøge at rejse disse sager i byrådet?". Det fik han en lang skriftlig forklaring på, men senere skriver han: "Så dit korte svar er: Du vil måske bringe flere sager i Stjernehus-sagen i byrådet?" – Mit svar er: "Nej, det korte svar er, at det ved jeg ikke".

Der var ingen spørgsmål, om jeg havde aftalt noget med nogen, som han i sin analyse i dag onsdag kraftigt antyder – og vel i virkeligheden kun bringer Venstres spin videre.

Så nu vil jeg da gerne have lov at svare. Nej, jeg har ikke indgået aftale med nogen om noget som helst, udover hvad jeg har sagt til alle – endog også til direktør Michael Maaløe, der ringede mig op en søndag og spurgte, om jeg havde forslag til, hvordan han kunne løse situationen.

Han fik samme besked som alle de andre – først genansættelse af pædagogmedhjælperen i Stjernehuset og derefter oprydning i hans egen forvaltning.

At jeg under alle disse samtaler skulle have indgået en aftale, er gået min næse forbi, og hvis jeg skulle have indgået nogen aftale, burde jeg da vide det, og så ville den have været stadfæstet på papir og med Bjarne Overmark og Mogens Nyholm med flere som medunderskrivere.

Arkivfoto: Lars Rasborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Lokal politisk bekymring for genåbning af institutioner og skoler: Det vil kræve ekstra ressourcer

Leder For abonnenter

Påske uden kirkegang

Hvad ikke mange havde troet ville ske - påsken 2020 bliver uden kirkegang. Efter lidt zig-zag fra kirkeministeren ligger det klart, at kirkens største højtid ikke vil blive markeret som vanligt - med aftengudstjenester mange steder skærtorsdag, langfredags mørke og dystre forløb til påskemorgens jubel. Årsagen er velkendt. Det var såmænd nok af bedste mening, den uerfarne minister en tid mente at kunne åbne landets kirker i påskedagene. Men meget hurtigt viste det sig jo, at dem, der skulle stå for de kirkelige handlinger, ikke fandt det rimeligt i den aktuelle situation. Mange præster landet over vendte sig imod tanken om at holde gudstjenester i denne påske, og de blev bakket op af sikkert de fleste af deres provster. Frygten for, at corona-smitten kunne brede sig, når et stort antal kirkegængere samledes, var for stor. For lige så lidt som en virus kender til landegrænser, kender den forskel på lokaler. Et kirkerum er i den sammenhæng lige så risikofyldt at opholde sig i som et hvilket som helst andet. Savnet af at kunne deltage i en gudstjeneste føles hårdt for mange mennesker. For præsterne er gudstjenesten jo, sagt med et kendt ord, direkte en kerneydelse, så ønsket om at kunne komme i kirke igen, og specielt i påsken, var naturligt nok. Men ikke muligt at opfylde. Heldigvis er der i vor tid en del andre muligheder for at komme i kirke på en anden måde. Præster lader deres ensomt udførte gudstjenester transmittere elektronisk, og Danmarks Radio skal have ros for at leve fint op til sin public service-forpligtelse i den ulykkelige situation. Men alt dette er og bliver trods alt nødløsninger. Den ægte vare er en levende præst, en do. organist, dertil kirkesanger eller kirkekor og for de flestes vedkommende tillige deltagelse i altergangen. Netop påskens budskab er så central en del af den kristne forkyndelse, at det næsten altid citeres ved bisættelser eller begravelser. Men midt i det sørgelige: Der må virkelig være basis for festgudstjenester i vore kirker, når Danmark lukkes op igen.

Randers

Skoler og institutioner er 'helt klar' efter påske, melder kommunen - Mor er lidt bekymret

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 70 gange højere

Randers

Seks-årige Felix’ død har sendt borgerforslag i Folketinget: Mere end 25.000 underskrifter på et døgn

Annonce