Annonce
Randers

Stjernehuset-forælder: Tre byrådsmedlemmer i forfejlet kritik af børn- og skoleforvaltning

Fotocollage: Richard Sylvestersen, Annelene Petersen og Ole Jakobsen
Da tre byrådsmedlemmer lørdag sendte en mail til flere nyhedsmedier, hvori de kraftigt kritiserede Børn- og Skoledirektør Michael Maaløe, ramte de ved siden af skiven. Det mener i hvert fald en forælder, som på daværende tidspunkt stadig havde en uafsluttet sag hos Østjyllands Politi vedrørende den hjemsendte pædagogmedhjælper i Stjernehuset.
Annonce

Randers: Som beskrevet i Amtsavisen tirsdag, har de tre byrådsmedlemmer Bjarne Overmark (BL), Henning Jensen Nyhuus (S) og Mogens Nyholm (R) i en mail sendt 29. juni rettet en skarp kritik af forvaltningen og især direktør for Børn og Skole, Michael Maaløe.

Kritikken kommer på baggrund af håndteringen af Helsted-sagen, hvor en pædagogmedhjælper i institutionen Stjernehuset siden april har været hjemsendt efter mistanke om overgreb mod et eller flere børn.

Det var især en mail, som Michael Maaløe sendte 28. juni, der fik de tre politikere op i det røde felt. Heri fremgik det, at der stadig er en verserende sag hos Østjyllands Politi vedrørende den hjemsendte pædagogmedhjælper.

"Vi har i dag været i kontakt med forældrene til det tredje barn […]. Forældrene er naturligvis vrede over, at deres barn fuldstændig uden grundlag er og bliver brugt imod pædagogmedhjælperen – og vi finder det naturligvis helt uacceptabelt, at Michael Maaløe helt uden forudgående kontakt med barnets forældre nu fastholder, at der overhovedet er en sag vedrørende det 3. barn," skriver de tre byrådsmedlemmer i mailen, der blev sendt til direktionen, byrådet samt flere nyhedsmedier.

Østjyllands Politi ville på daværende tidspunkt hverken be- eller afkræfte, at de var færdige med at efterforske pædagogmedhjælperen. Til gengæld har Amtsavisen været i kontakt med en forælder, som afgjort mener, at der i fredags fortsat var i hvert fald én sag hos politiet, som ikke var afgjort.

- Vores barn har været til afhøring hos politiet, og det er først tirsdag eftermiddag, vi får besked om, at sagen er afsluttet, siger forælderen, der af hensyn til sit barn ønsker at være anonym, men hvis identitet er redaktionen bekendt.

Annonce

Både rigtigt og forkert

Forælderen påpeger også, at vedkommende aldrig har talt med nogen af de tre byrådsmedlemmer om sagen. Derfor kom indholdet af de tre politikeres føromtalte mail som en stor overraskelse.

For hvordan hænger de tre byrødders kritik sammen med, at der reelt set stadig var en uafklaret sag hos Østjyllands Politi?

- Der har åbenbart været et fjerde barn, som vi ikke var bekendt med, da vi skriver den her mail, fortæller Bjarne Overmark.

Så det, der står i Michael Maaløes mail, er rigtigt nok?

- Både og. Han tilkendegiver jo ikke, at der er tale om et barn, hvor forældrene selv har foretaget en anmeldelse, så derfor må man jo gå ud fra, at det drejer sig om de tre børn, som Randers Kommune har indgivet anmeldelse om, siger Bjarne Overmark.

Men der står jo også i kommunens redegørelse, at et forældrepar selv anmelder en sag til politiet?

- Vi kan bare konstatere nu, at der ikke længere er en sag.

Set i lyset af, at Østjyllands Politi først tirsdag bekræfter, at efterforskningen er afsluttet, synes du så, jeres kritik er retvisende?

- Ja.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce