Annonce
Norddjurs

Stjernekok fra Aarhus snart klar til åbning af Auning-restaurant: Natur, hygge og moderne traditionel mad

Kim Thygesen er spændt på weekendens åbning af Den Gamle Stald ved Auning. - Jeg håber, at vi har ramt rigtigt i forhold til gæsterne, fortæller han. Foto: PortraitsbyIngec
Gammel Estrups tvilling Det Grønne Museum åbner til februar med ny forpagter i restauranten. Aunings eget bysbarn, Kim Thygesen, har knoklet hårdt for at blive klar med en opdateret og hyggelig version af restauranten.

Auning: I november annoncerede Det Grønne Museum, som ligger i forbindelse med Gammel Estrup, at den lokale Auning-dreng Kim Thygesen fra årsskiftet var ny forpagter i deres restaurant. Han er blandt andet kendt for sit engagement som restaurantchef på Mefisto og som medejer af MellemRum, Komfur og RarBar i Aarhus.

Januar er blevet brugt på at tilpasse restaurant Den Gamle Stalds udseende, og fredag 31. januar om eftermiddagen holder han åbningsreception, før spisestedet åbner første februar.

- Vi har brugt tiden på at gøre restauranten hyggeligere og pynte den op med blandt andet brændestabel, skind på sæderne og planter i loftet. Min idé var, at vi skulle have naturen mere ind, når vi nu er en del af Det Grønne Museum, forklarer Kim Thygesen.

Han er selv uddannet både kok, sommelier og tjener, og selvom han som restaurantchef har ansat en anden kok, kommer han også selv til at have hænderne i madlavningen. Desuden har han ansat sin søster, Rikke Skovhus Engstrøm, til at bage kager og brød til restauranten.

Restauranten bliver klar til åbningen, men det betyder ikke, at Kim Thygesen er færdig med alle sine planer for bygningen.

- Der er nogen ting, som man ikke bare kan gøre i sådan et gammelt hus. Så skal man først søge om tilladelse, forklarer han og nævner blandt andet toiletterne, som han godt kunne tænke sig at forny med tiden.

Annonce
Planter i loftet, brændestabel og skind skal alt sammen være med til at trække naturen ind i restauranten, som er tæt forbundet til Det Grønne Museum på Gammel Estrup. Privatfoto

Tradtionel menu med et twist

På menuen, som skal følge Gammel Estrups udstillinger, lægger han til frokosten ud med smørrebrød med et twist og stjerneskud.

- Det bliver klassisk, men moderne, siger Kim Thygesen og forklarer, at til selskaber kan kokkene lave præcis det, som folk vil have.

Kim Thygesen bor med sin familie i Auning, og det har været en ny oplevelse at lave noget tæt på lokalsamfundet.

- Det fedeste er den lokale opbakning. Når jeg er i butikken eller ude at gå en tur, så stopper folk lige op og siger tillykke, fortæller han, og fortsætter:

- Det oplever man ikke på samme måde i Aarhus.

Uagtet opbakningen er han rigtig spændt på at komme igang.

- Jeg er ikke sådan søvnløs-om-natten spændt. Jeg laver mine lister, og så når vi det hele, slår han fast og tilføjer:

- Jeg håber bare, vi lykkes, og at gæsterne synes, vi har ramt rigtigt.

Den nye forpagter tilføjer i øvrigt, at de spisende gæster ikke behøver at købe billet til museet for at få adgang til restauranten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Se højdepunkterne her: Randers og OB holder snor i top-6 efter uafgjort

Randers FC

Chancefattig forestilling i Randers: Sådan gik det minut for minut

Annonce