Annonce
Hobro

Stoldal-branden nu opklaret: Branden havde spredt sig fra et værelse med to børn

Søndag den 8. december raserede en voldsom ildebrand en blok ved Stoldal i Hobro. Nordjyllands Politi har nu styr på brandårsagen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Nordjyllands Politi betragter nu branden på Stoldal i Hobro som opklaret. Afhøringer og undersøgelser på stedet har placeret ansvaret hos et barn.

Hobro: Onsdag eftermiddag oplyste Nordjyllands Politi, at efterforskningen af branden på Stoldal ophører. Det skyldes ikke manglende eller blinde spor, men derimod at undersøgelser og afhøringer har givet de svar, man søgte.

Søndag den 8. december om eftermiddagen udbrød der brand i en ejendom på Stoldal i Hobro. Seks lejligheder brændte helt ud ved branden, som ifølge de tidlige oplysninger opstod i en seng på et værelse i én af lejlighederne. Flere lejligheder, som ikke var udbrændte, var i stedet blevet vandskadet. Alle beboere nåede ud ved evakueringen i forbindelse med den voldsomme brand, som også ødelagde tagkonstruktionen over flere af lejlighederne.

De evakuerede beboere fik få dage senere stjålet adskillige ejendele. Men den tyv har Nordjyllands Politi fanget. Nu ved politiet også, hvordan branden opstod.

Lige siden branden har politiet efterforsket sagen for at få overblik over, hvad der skete før, under og efter ildens opståen. Det gjorde de for at kunne fastslå den egentlige brandårsag. Resultatet af politiets omfattende tekniske undersøgelser på stedet samt en række afhøringer er nu klar.

Undersøgelserne på stedet, sammenholdt med to tilstedeværende mindreårige drenges forklaringer viser, at branden, som først antaget, er opstået i et værelse i lejligheden. Og at den skyldes, at den ene af drengene har brugt ild. Ilden har derpå bredt sig og er blevet til den store brand. - Vi betragter sagen som opklaret, og politiets efterforskning er dermed afsluttet, siger politikommissær Preben Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

3 ting vi lærte af forårets første kamp: Indskiftere banker på

Annonce