Annonce
Randers

Stor bluesfest i Turbinen: Kan blive tilbagevendende begivenhed

Årets Blues Livepris gik til Shades of blue. Foto: Annelene Petersen

Meget tyder på, at Danish Music Awards Blues fortsætter i Randers.

Annonce

Randers: Turbinen i Randers er godt på vej til at blive synonym med den årlige Danish Music Awards Blues (DMA).

- Hvorfor dog ikke, lød det således fra M. C. Hansen, der havde rollen som konferencier ved prisoverrækkelsen onsdag aften.

- Det er svært at finde et bedre sted end Turbinen, og der er en dejlig stor og opmærksom publikumsopbakning. For os som arrangører (ROSA/Dansk Rock Samråd og Jazz Danmark, red.) er det oplagt at kombinere DMA Blues med festugen i Randers, så jeg håber da meget, at vi også er tilbage i 2019. Jeg går nærmest ud fra, at det bliver tilfældet, tilføjede han.

For at understrege og cementere tilhørsforholdet tilegnede aftenens musikalske leder og multiinstrumentalist, Gustaf Ljunggren, da også en helt ny og skøn komposition til den kronjyske hovedstad - med den mundrette titel "Blues for Randers Kommune", der som intro til aftenens varierede program blev fremført sammen med trommeslageren Casper Simonsen - og så var tonen slået an.

Inden første prisoverrækkelse kom den århusianske guitarist Uffe Steen på scenen - i en trio sammen med netop Ljunggren og Simonsen. Man anede det på forhånd - og fik det lynhurtigt bekræftet: enestående godt. Ord er fattige, når man vil forsøge at beskrive Uffe Steens kreative og teknisk højt anlagte guitarspil. Heldigvis er han en hyppig gæst i Randers, så det er bare med at holde sig til, når muligheden byder sig. Det virker - og er - så legende let og afslappet, når Uffe Steen folder sig ud, og han nød givetvis samspillet med Gustav Ljunggren og Caper Simonsen, der var faste musikere i forbindelse med DMA-aftenens mange forskellige indslag.

Og så blev der ellers gjort klar til "Blues Live Prisen", der blev overrakt af Svend Erik Larsen fra Skagen Festival, og som gik til det århusianske band "Shades of Blues", der har spillet sammen i 30 år, og som består af James Loveless (sang), Morten Brauner (bas), Claus Daugaard (trommer) og Uffe Steen (guitar).

Næste musikalske indslag havde sangeren og guitaristen Ida Gard i hovedrollen. Et forfriskende bidrag, som var et godt eksempel på bluesgenrens mangfoldighed - her i dens rockede udtryk.

"Årets Danske Bluesudgivelse" fik mange ord med på vejen af jurymedlem Jacob Wandam fra bluesnews.dk, og blandt de fem nominerede faldt valget på albummet "T rainman Blues" med gruppen af samme navn.

- Vi har et meget højt bluesniveau i Danmark, så det har gjort udvælgelsen til en både spændende og ret vanskelig opgave, sagde Jacob Wandaw, der har siddet i en fem-personers jury, hvoraf de to er udlændinge.

Udover prisuddelingerne bød aftenen på flere musikalske oplevelser. Her ses Svante Sjöblom. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Hoochie Coochie Man

Efter en pause var turen kommet til den nyindstiftede "Årets Hoochie Coochie Man/Woman", der gives til en person, der i det forgangne år har gjort noget særligt for bluesmusikken i Danmark. Fem personer var blevet indstillet - heriblandt to fra Randers (læs artiklen: To randrusianere dystede om ildsjælsprisen ved Danish Music Awards). Peter Astrup løb med prisen, og det var et populært valg, der blev motiveret af Kurt Baagø fra Næstved:

- Peter Astrup har i en årrække fået så mange ting til at ske og givet os så mange fede oplevelser, lød det blandt andet.

Peter Astrup kvitterede med en længere takketale, der gav fine eksempler på hændelser, man kan opleve som booker og arrangør - hele tiden med den økonomiske risiko hængende over hovedet.

Aftenens sidste musikalske indslag var med svenskeren Svante Sjöblom, og også han fik naturligvis opbakning fra husorkestret, hvor Gustav Ljunggren denne gang spillede på en banjolin.

Som tilskuer kunne man aftenen igennem glæde sig over et varieret program, der blev afviklet på en herlig afslappet og kompetent måde - både af konferencier M. C. Hansen samt af de involverede musikere. Og så var det skønt at være sammen med et opmærksomt og interesseret publikum, der i den grad havde fokus på det, som udspillede sig på scenen.

Årets Blues Livepris gik til Shades of blue. Foto: Annelene Petersen
Årets Bluesudgivelse gik til Trainman Blues for albummet ?Trainman Blues?. Foto: Annelene Petersen
Her ses Ida Gard. Foto: Annelene Petersen
Årets Blues Livepris gik til Shades of blue. Foto: Annelene Petersen
"Årets Hoochie Coochie Man/Woman" blev Peter Astrup (th), men også Christian Borg var nomineret. Foto: Annelene Petersen
Årets Bluesudgivelse gik til Trainman Blues for albummet ?Trainman Blues?. Foto: Annelene Petersen
"Årets Hoochie Coochie Man/Woman" blev Peter Astrup, men også Christian Borg var nomineret. Foto: Annelene Petersen
Her ses Ida Gard. Foto: Annelene Petersen
Årets Bluesudgivelse gik til Trainman Blues for albummet ?Trainman Blues?. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce