Annonce
Randers

Stor interesse for minipraktikanter stiller krav om flere penge

Minipraktikant Oliver Sandgren (17) arbejder i køkkenet hos Randers FC - blandt andet med at fylde vandkanderne til måltiderne. Foto: Morten Lund
Randers FC's sociale indsats med minipraktikanter møder stadig større interesse. Ikke mindst efter, at UEFA i januar satte fokus på projektet.
Annonce

RANDERS: Siden Amtsavisen i starten af året begyndte fortællingen om Randers FC's minipraktikanter, har klubben oplevet en voldsom vækst i interessen for projektet.

Her kunne vi fortælle, at det europæiske fodboldforbund UEFA var i gang med at lave en webdokumentar om Randers FC's minipraktikanter: Fire unge mennesker med forskellige handicap, der en dag om ugen skifter deres skole ud med nogle timers arbejde hos fodboldklubben. Dokumentaren var medvirkende til, at en meget større omverden fik øjnene op for det randrusianske CSR-projekt.

Blandt andet er UEFA netop vendt tilbage via Centre for Access to Football in Europe og beder nu om at høre mere om projektet, ligesom klubben er blevet inviteret til at deltage i en international netværksgruppe. Samtidig har Randers FC indledt et samarbejde med CABI, der meget gerne vil udbrede ordningen med minipraktikanter til at gælde hele Danmark.

Der er ingen tvivl om, at vi vil hjælpe "vores" unge mennesker videre - også efter de er fyldt 18 år. Vi påtager os ikke et socialt ansvar for derefter at løbe fra det igen.

Per K. Rasmussen, projektkonsulent hos Randers FC

Annonce

Tid og penge

Den større opmærksomhed betyder dog samtidig, at klubbens arbejde med minipraktikanterne fremover kan blive betydeligt mere tidskrævende. Tid er penge. Og direktør for Randers FC, Henrik Jørgensen, efterlyser flere penge for at kunne fortsætte udviklingen af klubbens indsats for sårbare unge. En yderligere finansiering af minipraktikant-projektet vil skulle på plads via ansøgninger til forskellige fonde og puljer, lyder planerne. Og Randers FC samarbejder allerede med både CABI og Handicapforbundet om at skaffe flere penge.

Men flere penge eller ej: De praktikanter, klubben allerede har taget under sine vinger, behøver ikke at frygte for deres fremtid hos Randers FC.

- Der er ingen tvivl om, at vi vil hjælpe "vores" unge mennesker videre - også efter de er fyldt 18 år. Vi påtager os ikke et socialt ansvar for derefter at løbe fra det igen. Vores opgave er at hjælpe dem trygt videre ind i et voksenliv, hvor de ikke bare kommer til at blive opbevaret, siger projektkonsulent Per K. Rasmussen fra fodboldklubben.

I dag har Randers FC seks minipraktikanter - to flere end i februar. De fleste autister og en med Downs syndrom.

- Men faktisk vil vi helst ikke vide noget om deres diagnoser, når de starter her, siger han.

- Vi vil selv vurdere, hvordan de møder os. Vi vælger at tage udgangspunkt i de mennesker, de er.

Henrik Jørgensen understreger i samme åndedrag, at klubben har et fremragende samarbejde - både med Randers Kommune og de tre Randers-skoler, der indtil videre har leveret minipraktikanterne: Vesterbakkeskolen, Firkløverskolen og Center for Specialundervisning for Voksne.

Minipraktikanterne passer deres praktiske arbejde hos Randers FC en dag om ugen, og planerne er, at når skolen er overstået, skal praktikanterne videre i et "rigtigt" praktikophold og efterfølgende et fast arbejde.

- Men også de planer kræver en økonomisk opbakning fra omverdenen. En opbakning, vi altså endnu ikke har helt på plads, siger Henrik Jørgensen.

Bemærk: Denne artikel er en af 12 tilbageskuende artikler, der søndag 22. september er bragt i anledning af 12 måneder med søndagsavis i Randers Amtsavis.

Det hele startede med en vaskemaskine

RANDERS: Randers FC's CSR-projekt med minipraktikanter så dagens lys, da Vesterbakkeskolen for små fire år siden var på besøg. En af de autistiske elever havde en stor interesse i vaskemaskiner og endte med at komme i praktik i klubbens vaskeri. Det blev startskuddet til det hele.

- Det er vigtigt, at en ordning som vores med minipraktikanter tilrettelægges grundigt. Dels skal der være relevante arbejdsopgaver, som de unge kan udføre. Dels skal der være folk i virksomheden, som har tid og lyst til at være med, siger projektkonsulent Per K. Rasmussen fra klubben.

Arbejdsopgaverne for fodboldklubbens minipraktikanter er blandt andet at hjælpe til i vaskeriet, i køkkenet eller med at klargøre de mange lounges til hjemmekampe og andre arrangementer.

Victor Jacobsen (15) rydder op og gør rent - blandt andet i Randers FCs fitnesscenter. Foto: Morten Lund
Det hele startede, da Jacob Lillelund (14) for tre år siden viste sin interesse for maskinerne i vaskeriet hos Randers FC. Foto: Morten Lund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Mindeord: Harry Tange

Erhverv For abonnenter

Ordentlighed betaler sig, mener ejer af Marcus Gruppen: Annullerede ordrer for 10 millioner kroner i starten af coronakrisen

Annonce