Annonce
Norddjurs

Stor opbakning til lokalt værtshus: Indsamling har kastet tusindvis af kroner af sig

Bjarke Christensen står bag indsamlingen til Ruth Thygesen, der ejer værtshuset Laredo i Allingåbro. - Laredo er et samlingssted og byens største aktiv, mener han. Foto: Helle Elgaard Kvist
I Allingåbro har Bjarke Christensen startet indsamlingen "Støt Ruth" til fordel for byens bodegamutter. For det ikoniske værtshus Laredo er mere end bare et værtshus - det er også et samlingssted for mange mennesker i byen.

Allingåbro: 17.015 kroner. Så mange penge er det indtil videre lykkedes Bjarke Christensen fra Allingåbro at samle ind til Ruth Thygesen, der ejer byens eneste værtshus, Laredo.

Årsagen til indsamlingen er coronakrisen, der har været hård for branchen, og det var statsministerens udmelding om at nedsætte forsamlingsloftet til 10 personer, der satte Bjarke Christensens tanker i gang.

- Man læser i avisen om, at der bliver samlet ind til "Julens Glæde" og til Børnehospice og så videre, og så tænkte jeg: hvorfor ikke lave en privat indsamling til Ruth?, siger han og tilføjer med et grin:

Annonce

- Hvo intet vover, intet vinder.

Mere end bare et værtshus

Indsamlingen blev oprettet via en facebook-gruppe, der i skrivende stund har 225 medlemmer, og om indsamlingen skriver Bjarke Christensen:

"Coronakrisen kradser og med en lukketid, der hedder 22.00, står Laredo i en meget vanskelig situation! Nogen anser nok Laredo som værende et snusket værtshus, som ville klæde bybilledet ved ikke at være der. MEN Laredo er meget mere end bare et værtshus. Det er et sted, hvor venskaber bliver fornyet, nye bekendtskaber opstår, og så er det et KÆMPE aktiv for Allingåbro by. Laredo er og bliver et samlingspunkt for idrætslivet og for Allingåbro og omegn".

Netop det at være et samlingssted er vigtigt at pointere, mener Bjarke Christensen.

- Laredo er efter min mening byens største aktiv. Det er et samlingssted, hvor man kan mødes efter en fodboldkamp. Hvis stedet ikke var der, ville der måske blive en smugkro, eller man ville mødes og drikke privat, men det ville ikke være det samme, siger han.

Foruden at mødes over en øl efter fodbold, bliver der også arrangeret rafle- eller agurketurneringer, der bliver snakket fodbold og oddset, og der bliver spillet pool.

Annonce

Vinderøl er tradition

At Laredo er et mødested, er ikke noget nyt. Værtshuset har eksisteret siden starten af 1970'erne, og den nuværende ejer, Ruth Thygesen, er nærmest synonym med værtshuset.


Det varmer om hjertet i den her sure og trælse tid, at folk gerne vil være med til at bevare Laredo.

Ruth Thygesen, indehaver af Laredo


Hun kunne tidligere på året holde 25 års jubilæum som indehaver af stedet, og inden hun blev ejer, brugte hun også selv værtshuset.

- Det var altid et fast ritual, at vi tog herop og fik en vinder- eller en taberøl efter en håndboldkamp, siger hun.

Hun hørte om indsamlingen en aften fra en af kunderne og blev noget overrasket.

- Det varmer om hjertet i den her sure og trælse tid, at folk gerne vil være med til at bevare Laredo, siger Ruth Thygesen.

Annonce

Donationer fra Sjælland

At indsamlingen indtil videre har kastet mere end 17.000 kroner af sig er kommet bag på initiativtageren, der havde håbet på velvilje, men ikke havde turdet drømme om så megen opbakning.

- Mit bud var 10.000 kroner. Det ville være et flot tal, siger han.

Laredo har eksisteret siden starten af 1970'erne, og værtshuset ser ud, som det altid har gjort. Foruden de lokale, daglige besøg, så er værtshuset også meget besøgt, når der er arrangementer i den nærliggende motorcykelklub "Mosten" i Bode. Foto: Helle Elgaard Kvist

Men lysten til at bevare byens værtshus er stor blandt gruppens medlemmer. De fleste er lokale, velkendte navne, men der er også kommet indbetalinger, der er kommet bag på Bjarke Christensen.

- Der er nogen, jeg ikke aner, hvem er, som jeg så lige har googlet for at se, hvem er. Der har blandt andet været en fra Birkerød og en fra Korsør. Jeg troede ikke, at det ville nå så bredt ud, men det er jo det, Facebook kan, siger han.

Annonce

Umuligt at holde hemmeligt

Han er spændt på at se, hvor mange penge, der kommer ind, men også spændt på at se, om folk er klar på endnu en indsamling. For det har nemlig hele tiden været planen, at der skulle samles ind ad flere omgange.

- Tanken var, at folk kunne støtte med et mindre beløb hjemmefra, hvis de lige ikke kommer ned og bruger penge på Laredo, fordi det allerede lukker klokken 22, men jeg tror, der er nogen, der har troet, at det er en engangsting og derfor har givet et større beløb. Jeg tror ikke, der er den samme velvilje næste gang, men vi kan jo ikke tvinge folk, siger initiativtageren.

Selv om de indsamlede penge formelt bliver overrakt til Ruth Thygesen 30. november har det ikke været intentionen - eller for den sags skyld en mulighed - at holde indsamlingen hemmelig.

- Man kan ikke slå en skid i den ene ende af byen, uden at de hører om det i den anden ende, siger Bjarke Christensen og griner.

Annonce
Randers For abonnenter

Stigende antal millioner når aldrig borgerne: I én kommune går halvdelen af pengene til cheflønninger og støttefunktioner

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Sagen afgjort: Ny ambulance-station i Randers Syd bliver indflytningsklar i julemåneden

Randers FC For abonnenter

Disse 5 ting skal vi blive klogere på, før det bliver alvor i Randers FC

Alarm 112

Fik slag i ansigtet: 19-årige frarøvet taske og studenterhue

Randers

Arrangører får længe ventet grønt lys: Ude Af Kontrol og Cascada indtager Justesens Plæne i festugen

Sport For abonnenter

Chris og Melskens' mavefornemmelse kaldte på noget nyt: Randers Freja får nyt trænerteam med Vorup-rødder

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Ung mand sigtet for spritkørsel - igen: Denne gang blev det rigtig dyrt

Randers

Endnu en legeplads udsat for hærværk: - Der er nogen, der er gået mere eller mindre amok med en sprittusch

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Randers

Smadrede bilrude og stjal højttaler: - Du kan bare melde det til forsikringen

Randers For abonnenter

Frustrerede politikere om nej til byggeri i to etager: Skal vi til at bo i jordhuler?

Alarm 112

Brandfolk genoplivede kat på åben gade: Nu er der godt nyt fra dyrehospitalet

Annonce