Annonce
Randers

Stor opbakning til lokalt velgørenheds-initiativ: Carina Dahl oversvømmet af jakker

Randers FC var også forbi i løbet af ugen og aflevere tøj til "Give and Take". Fra venstre ses Jonas Kamper, Björn Kopplin, Søren Pedersen, Johnny Thomsen og Erik Marxen. Foto: Pernille Bering
Carina Dahl, ejer af blandt andet McDonald's på Tørvebryggen, er helt overvældet over, hvor mange jakker og andet vintertøj, der er blevet indleveret til hendes "Give and Take"-event, hvor hjemløse gratis kan hente varme jakker på Underværket.

Randers: - Det har været helt fantastisk.

Ordene kommer fra McDonalds-ejer Carina Dahl, initiativtager til velgørenheds-eventet Give and Take, hvor der indsamles jakker, som hjemløse og andre økonomisk trængende kan komme og afhente gratis.

Folk har kunnet indlevere jakker hele uge fire, og jakkerne hænger nu side om side på bøjler langs gangene i Underværket. På grund af den store opbakning har det også været nødvendigt at lægge noget af tøjet ind i andre rum.

- Vi har simpelthen fået så meget. Flere hundrede jakker. Vi ved ikke præcis hvor mange, for vi er simpelthen stoppet med at tælle, siger Carina Dahl.

Foruden jakker har folk indleveret striktrøjer, handsker, hatte og sko - alt sammen noget, der kan lune i en kold tid.

Der har været folk på vagt til at tage imod tøjet, og det har været alle slags mennesker, der har været og aflevere deres brugte jakker.

- Det har været både unge og gamle og folk fra alle lag, siger Carina Dahl og fortæller, at mange har brugt det som en anledning til at få ryddet op i deres klædeskab.

- Flere har givet udtryk for, at det har været en god grund til at kigge i skabet og komme af med det flotte tøj, man har, men som man alligevel ikke rigtig får brugt, og som man måske synes er for godt til at aflevere i en almindelig genbrugsbutik, siger hun.

- Her støtter man så en anden god sag, og det er der mange, der gerne har villet, siger hun.

Carina Dahl har fået hjælp af sit netværk til at dække vagterne, og den fælles oplevelse er, at mange folk er blevet og har fået en kop kaffe og en sludder.

- Det har været en rigtig god og hyggelig uge på mange måder, siger hun.

Annonce
Der har været overvældende opbakning til "Give and Take", og et lignende setup er ved at blive stablet på benene i Aalborg af en bekendt af Carina Dahl. Foto: Pernille Bering

Udlevering organiseres

Der har allerede været folk forbi og hente jakker, men mandag starter den officielle udlevering. Udlevering sker alle dage fra klokken 10-15, og som tidligere meldt ud, er det gratis at hente en jakke og andet, man har brug, men det bliver dog ikke helt anonymt, og det er der en praktisk grund til.

- Vi har fået så meget ind, at vi bliver nødt til at sørge for, at udleveringen sker på en ordentlig og stille og rolig måde, også af hensyn til de andre i Underværket, siger Carina Dahl.

Hvis der er jakker tilbage, når ugen er omme, er aftalen, at overskuddet bliver leveret til væresteder rundt i byen, hvor der er brug for tøjet.

Carina Dahl er desuden blevet kontaktet af en vejleder fra foreningen Unge for Ligeværd, der gerne vil overtage de jakker, der måtte være i overskud, når værestederne har fået, og dem vil der være nogen af grundet det store antal, fortæller Carina Dahl.

Jakkerne vil blive solgt i Finderiet, og så vil overskuddet derfra gå til foreningen.

- Så alle jakker bliver til glæde for nogen, der har brug for det, siger Carina Dahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Se højdepunkterne her: Randers og OB holder snor i top-6 efter uafgjort

Randers FC For abonnenter

Karakterer: Kaptajnen var suveræn for Randers FC

Randers FC

Chancefattig forestilling i Randers: Sådan gik det minut for minut

Annonce