Annonce
Randers

Stor optimisme til fremtiden hos Randers-virksomheder

Små og mellemstore virksomheder i Randers er optimistiske. Arkivfoto: Annelene Petersen
Små og mellemstore Randers-virksomheder oplever vækst i både omsætning og indtjening i år, og de ser også lyst på fremtiden, viser en analyse fra revisions- og rådgivningsfirmaet BDO.

Randers: Randers-virksomheder ser lyst på fremtiden, viser analysen Barometret 2019, når det gælder de mindre og mellemstore virksomheder. De oplever også vækst både i omsætning og overskud.

Analysen, som kommer fra revisions- og rådgivingsfirmaet BDO, viser, at de små og mellemstore virksomheder generelt har klaret sig godt over hele landet i 2018. De har både hævet omsætningen og overskuddet for tredje år i træk.

På spørgsmålet om, hvorvidt den kategori af virksomheder regner med at ansætte flere medarbejdere i 2019, er tallet for Randers fifty-fifty, og det viser faktisk, at man er mere positiv i Randers end på landsplan, hvor kun 33 procent regner med at ansætte nye kolleger.

I Randers er man generelt optimistiske i forhold til i år: 73,3 procent forventer således vækst på mellem nul og 20 procent i virksomhedens omsætning. Det er en hel del over landsgennemsnittet, for her er tallet nemlig kun 58,4 procent.

Søren Rasborg, senior partner og statsautoriseret revisor hos BDO i Randers, siger:

- Vi oplever god gænge hos de små og mellemstore virksomheder her i området, og jeg ser det som virkelig positivt, at der er så stor optimisme og tro på fremtiden for indeværende regnskabsår.

Annonce

Barometret 2019

SMV (små og mellemstore virksomheder) Barometret bygger på omfattende data hentet blandt revisions- og rådgivningsfirmaet BDO’s kunder.

De kvantitative data stammer fra 30.000 regnskaber samt mere end 1400 spørgeskemabesvarelser fra små og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv.

Læs hele analysen her: https://smvbarometret.dk/

Små og mellemstore virksomheder er virksomheder med færre end 250 fuldtidsansatte.

Fuldtidsansatte er defineret som antal ansatte lønmodtagere omregnet til årsværk. Små virksomheder er virksomheder med mindre end 50 fuldtidsansatte, mens virksomheder med under 10 fuldtidsansatte kaldes mikro-virksomheder.

Vil ikke låne penge

Randers er også duksen i klassen, hvad angår at føle samfundsansvar i forhold til at skaffe beskæftigelse til unge uden praktikplads. 64,3 procent af de små og mellemstore virksomheder svarer, at de føler ansvar herfor, og det er en del højere end på landsplan, hvor det er 51 procent, der føler dette ansvar.

Der er ikke et ret stort lånebehov her. 86,7 procent af Randers-virksomhederne svarer nej til at have behov for lån til finansiering, mens tallet ligger på 80,6 procent i Aarhus og 84 procent på landsplan.

Til gengæld vil Randers gerne hente investorer eller aktionærer ind, 28,6 procent af virksomhederne har svaret ja til, at det kunne de godt forestille sig. Her er det tilsvarende tal på landsplan 16,8 procent.

- Ja, iværksættertrangen og lysten til at vækste trives i Randers, og stadig flere tør tænke anderledes, når de gerne vil have virksomheden til at vokse, lyder det fra Søren Rasborg.

Med hensyn til klimavenlige tiltag svarer 53,9 procent af virksomhederne i Randers, at de er enige eller meget enige i, at de har eller vil kunne få konkurrencemæssige fordele af at foretage klimavenlige tiltag. Dermed ligger de randrusianske virksomheder et godt stykke over landsgennemsnittet på 32 procent for dem, der har den holdning.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold For abonnenter

Reportage fra overlevelsesdrama: Håbet lever stadig i Helsted

Annonce