Annonce
Randers

Stor succes et år efter: Gåklubben Godt Gået går godt

Gåklubben Godt Gået.dk har nu eksisteret i et år, og er still going strong. Næsten 700 medlemmer er der i klubbens facebook-gruppe. Foto: Michael Enger
Der er godt nok ikke nær så mange med ude at gå, som de, der har meldt sig ind i gruppen på Facebook, men succeskriteriet er, at det skal være hyggeligt og sjovt, og det mål er nået, lyder det fra initiativtageren.
Annonce

Randers: Et år er der gået, siden gå-klubben Godt Gået så dagens lys, godt nok i første omgang med et lidt andet formål, nemlig med at erobre Trækstien fra Silkeborg til Randers, men nu som et alsidigt travefællesskab, der tæller tæt på 700 medlemmer på deres facebook-side.

Og så er det på tide at høre en status. For hvordan går det mon i Godt Gået?

- Fantastisk. Men der er slet, slet ikke så mange aktive, som de næsten 700, der har meldt sig i facebook-gruppen. Det højeste, vi har været på, er 36 på en gåtur, og her forleden var vi faktisk kun tre. Men det var hyggeligt alligevel, siger Michael Enger, der sammen med Ester Fenger Beck, udgør Godt Gåets styregruppe. De er på besøg på avisen for at fortælle om udviklingen i deres fælles lidenskab og hobbyklub.

De to skal hentes nede foran avisbygningen, fordi det er weekend, og døren er låst. Derefter går det i samlet flok op på fjerde sal, og det sætter ens kondition på prøve og får selv de garvede travere til at puste.

- Havde I ikke taget trapperne, havde jeg taget elevatoren, indrømmer Michael Enger frejdigt.

- Jeg er jo dovent anlagt, fortsætter han til i hvert fald journalistens overraskelse.

Annonce

Mere end bare at gå

Men faktisk var det derfor, han i sin tid dannede gå-fælleskabet, så han ikke blev snigløbet af sin sofa, der har det med at stå parat og angribe ham, når han vender hjem fra arbejde som brandsikringskonsulent. For efter han lige havde tabt sig hele 22 kilo som følge af en infektionssygdom, ønskede han ikke at tage det hele på igen, så derfor skulle han have noget motion, og hvorfor ikke i selskab med andre, tænkte han. Men gåklubben skulle hurtigt vise sig at være så meget andet. Det er socialt samvær, gode snakke og massevis af oplevelser. Flere er også blevet gode venner og ses privat.

- Når der står nogle og venter, så forpligter det. Og i dag er det blevet til ubevidste kilometer, der bare gås, uden man næsten opdager det. Jeg går nok omkring de 50 kilometer om ugen, siger Michael Enger, der før Godt Gåets tilblivelse havde et alt for højt kolesteroltal. Det har han ikke længere.

Annonce

Enger og Fenger

Ester Fenger Beck, vi griner lidt af, at styregruppen godt kunne kalde sig Enger og Fenger, kom ind i klubben, fordi hun flyttede til Randers, uden at kende andre end sin datter og svigersøn i byen. Hun kom fra Skanderborg og skulle have sig et hus, og sådan et er til at købe for penge i Randers.


Det har været helt fantastisk nemt at få venner her.

Ester Fenger Beck, styregruppemedlem i Godt Gået


- Jeg læste om gåfælleskabet i Randers Amtsavis og mødte bare op en dag. Og jeg kan lige så godt sige, at det er en skøn by, I har. Her er så dejligt og smukt med vand og skov alle steder. Og man blev taget imod med åbne arme i fællesskabet i Godt Gået. Skulle man bruge en murer, jamen så spurgte man bare, og så kendte nogle en. Det har været helt fantastisk nemt at få venner her, siger Ester Fenger Beck, der har et stort organisations-gen, som hun glad øser ud af.

Så hun og Michael Enger har gennem mange gode snakke fået sat styr på Godt Gåets dna og véd, hvad de vil med klubben og dens fremtid.

Det skal i hvert fald ikke være en forening.

- Nej, så skal vi jo til at holde generalforsamling og alt muligt. Og så kommer der nogle helt andre forventninger, siger Michael Enger.

Annonce

Sjovt og hyggeligt

Målet er, at det skal være sjovt og hyggeligt. Alle skal bidrage med det, de har at give af, ingen skal have vredet armen omkring og presses ud i arbejdet med klubben.

- Det, vi har lært, er, at vi er så utroligt forskellige her. Der er virkelig folk i alle aldersgrupper og samfundslag. Og ved du hvad, det betyder ikke noget som helst. Snakken går på tværs af det hele, siger Michael Enger.

Godt Gåets faste ture

Mandag klokken 18.45 med afgang fra Randers Regnskov: Turen er cirka 10-11 kilometer med fem-seks kilometer i timen. Der er mulighed for at korte turen af, hvis ikke man kan gå så langt.

Tirsdag klokken 17 med afgang fra Uno-X, Gl. Hobrovej 82, Randers: Tre kilometer i roligt tempo. Turen kan variere fra uge til uge.

Onsdag klokken 13.45 med afgang fra Netto på Hvedevej: Turen er på cirka fire kilometer og vil være i et moderat tempo (tre-fire kilometer i timen).

Onsdag klokken 18.45 med afgang fra Fakta, Engboulevarden i Kristrup: Turen er otte-ni kilometer, og tempoet er fem-seks kilometer i timen. Der er mulighed for at afkorte turen, hvis ikke man ønsker at gå så langt.

Torsdag klokken 18.45 med afgang fra Fladbro Skov, Himmelbovej 2, Randers: En tur på cirka fem kilometer og en tur på omkring 10 kilometer. Tempoet er fem-seks kilometer i timen. Der er mulighed for at afkorte turen, hvis ikke man ønsker at gå så langt.

Han er blevet god til at gå. Faktisk så god, at Ester Fenger Beck har fundet på kælenavnet Kongen til ham.

- Jeg går meget hurtigt. Og det skal ikke lyde forkert, men jeg har ikke lyst til at sætte farten ned og gå langsommere, for det høje tempo passer til mig. Så når nogle sakker for langt bagud på turen, så holder vi oppe foran i stedet for en pause og venter, til de indhenter os. Det virker, siger Michael Enger, der godt kan holde et tempo lige over syv kilometer i timen.

- Hvor hurtigt er det? Det kan jeg slet ikke se for mig. Kan du ikke prøve at vise det her på gangen, så holder vi øje, når du kommer, siger jeg til gå-kongen.

- Jo, da. Men så skal I lade være med at blinke med øjnene, for så når I nok ikke at se mig, joker han, mens han går et stykke op ad avisens gang for et øjeblik senere at komme stormende, let foroverbøjet og med et stort smil på.

Det går hurtigt, og man forstår godt, at ikke alle kan følge trop i det tempo.

- Jeg jubler over det, for jeg går lige så hurtigt. Og det er skønt at have fundet andre, der også gør det, siger Ester Fenger Beck.

Annonce

Gå ud, padl hjem

Når det er sagt, så er der massevis af andre, der slet ikke har det tempo på, og dem er der også plads til. Enten på samme tur eller på andre ture. Man kan også hoppe på undervejs eller stå af undervejs. Klubben har tre gåværter, nemlig Michael Enger, Ester Fenger Beck og så Bente Krarup. Sidstnævnte laver ture for dem, der foretrækker at vandre i et adstadigt tempo.

Der er kortere ture, længere ture, meget lange ture, og der arrangeres, ud over de faste traveture, også nogle, der er lidt anderledes, som for eksempel den i søndags, hvor Godt Gået-medlemmerne gik fra Randers til Langå og sejlede tilbage i kano.

Det var en af medlemmernes idé.

- Og i løbet af nul komma dut, var der ni meldt til, der betalte for kanoerne med det samme, siger Ester Fenger Beck, der har mange andre sjove og anderledes ture i pipelinen til fremtiden i gåklubben.

Der gås fast mandag, tirsdag, onsdag og torsdag på i alt fem ture. Og så er der ofte planlagt en spontan tur i weekenden.

- Vil nogle med, så er det bare at møde op, lyder det fra styregruppen.

Styregruppen Enger og Fenger, alias stifter af Godt Gået.dk, Michael Enger og Ester Fenger Beck. Foto: Lone Hammer Sørensen
Gåklubben var i søndags på en lidt anderledes tur. Der blev travet til Langå, og så sejlede de fleste af gruppen tilbage til Randers i kanoer, mens andre gik eller blev hentet. Foto: Michael Enger
Turen fra Randers til Langå er en smuk en af slagsen. Foto: Michael Enger
Når gåklubbens medlemmer er på de længere ture, er der indlagt pauser. Her ses i forgrunden Ester Fenger Beck og Michael Enger. Foto: Michael Enger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Mindeord: Harry Tange

Erhverv For abonnenter

Ordentlighed betaler sig, mener ejer af Marcus Gruppen: Annullerede ordrer for 10 millioner kroner i starten af coronakrisen

Annonce