Annonce
Randers

Stor succes med online-træning: Swimteam Neptun hitter i hjemmene

Det er jo ikke muligt for svømmerne at mødes fysisk under corona-nedlukningen, så i stedet har Swimteam Neptun udtænkt online-træning, der er blevet så populær, at både svømmeforbundet på landsplan og Randers Kommune har gået øjenene op for det. Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Cheftræneren i Swimteam Neptun mener, at svømmerne kommer styrket tilbage til bassinkanten, når corona-nedlukningen engang ophører, fordi de har sat online træningen i system. - Så skal vi bare have vandtræningen på plads også, lyder det fra Morten Brøndum, der fortæller, at både svømmeforbundet og Randers Kommune vil benytte sig af klubbens gode erfaringer.
Annonce

Randers: En måtte eller et håndklæde til at skåne knæene, en sportstaske fyldt med bøger og så lidt gå-på-mod. Og så selvfølgelig en computer, Ipad eller lignende. Det er alt, hvad det kræver for at være med i Swim Neptuns nyeste påhit, hvad gælder træning. Online træning.

Det har i corona-nedlukningen været nødvendigt at tænke ud af boksen for at opretholde muskler, begejstring og fællesskab, når svømmehallerne er lukket, og det er lykkes til fulde hos svømmeklubben.

- Faktisk så kommer vi styrket ud af det her. Der er ingen tvivl om, at svømmerne er stærkere, de har fået øjnene op for fysisk træning, flere er begyndt at løbe og styrketræne og så er der det her fantastiske fællesskab, vi har online. Vi kan sætte kryds i alle ringene på skydeskiven, undtagen det i centrum, altså selve vandtræningen. Men det kan vi så fokusere på, når vi må svømme igen, siger cheftræner Morten Brøndum, Swimteam Neptun.

Her ses cheftræner hos Swimteam Neptun, Morten Brøndum i godt selskab. Det er verdensstjernerne Lotte Friis (til venstre), Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen. PR-foto.

Online træningen har været så stor en succes, at han mener, at trænerne fortjener stor ros for at have sammensat træning, konkurrencer og med stor entusiasme fået svømmere fra hele landet med til at svede foran computerne.

Annonce

Hele landet med

De fysiske trænere er Lise Skjærris Lund og Lonnie Boe Pedersen, især sidstnævnte er brændt igennem via pc-fællesskaberne Teams, Zoom med flere.

- Lonnie har, udover træninger for svømmerne i Randers, sammen med Swimteam Neptun hostet online træninger for hele svømme-Danmark. Og det er lykkedes hen over bare to træninger at samle tæt på 250 deltagere, og det uden at vide, hvor mange, der trænede sammen fra én skærm, hvilket vi kunne se en del gjorde, lyder det fra Morten Brøndum.

Ikke kun træninger, men også konkurrencer, Kahoot, workshops med mere har trænerne tilrettelagt for at styrke fællesskabet.

- Og vi er glade for at flere danske klubber er købt ind på ideen om at pleje fællesskabet på tværs. Vi har fået stor ros fra svømmeforbundet for det. Det skal da ikke være en hemmelighed, at vi har nogle klubber, som vi ser op til, og gerne vil efterligne på flere punkter, så vi kan blive lige så dygtige. Men her med online træningen har vi klart taget førertrøjen på, og det har svømmeforbundet og andre klubber set, og det er da skønt, siger Morten Brøndum.

Annonce

Noget godt ud af det

Han refererer til det engelske "downside risk - upside opportunity"- altså lidt forenklet, at der kan komme gode ting ud af noget dårligt. I hvert fald har svømmeklubben udviklet et godt koncept under nedlukningen.

Træningerne foregår hver onsdag klokken 16 på Zoom, og svømmere fra 10-11 års alderen og opefter kan være med.

Swimteam Neptun håber først og fremmest på, at de snart kan vende tilbage til vandet og svømmetræningen i en eller anden form, som dog er det svømmeklubben gør bedst. Men indtil videre er klubben tilfredse med de tilbud, som det er lykkedes at stable på benene til svømmerne.

Der er omkring 600-700 medlemmer af klubben, men der arbejdes på at nå storhedstiderne i 1980'erne og 1990'erne, hvor medlemsantallet var helt oppe på omkring 2000.

Swimteam Neptun har også trænet udenfor, før restriktionerne blev skærpet. Her var det  i Tronholmparken. Foto: Morten Brøndum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kragballe genopstod og gik forrest i Forum: Dét sagde Randers HK-lejren efter sejren

Annonce