Annonce
Erhverv

Stor transportorganisation håber på, at Kurt Beiers frifindelse ankes til landsretten: Tror ikke, sagen er slut

Vognmandsfirmaet Kurt Beier Transport A/S kom i søgelyset tilbage i 2018, da Fagbladet 3F afslørede en lejr på virksomhedens adresse i Padborg, hvor udenlandske chauffører overnattede og boede blandt andet i containere. Arkivfoto: Fagbladet 3F
Transportvirksomheder i Danmark vil fortsætte med at finde kreative løsninger for at holde lønningerne til chaufførerne nede, hvis ikke Kurt Beier-sagen ankes til landsretten. Det mener den store brancheorganisation ITD, som håber på, at sagen kører videre.

Retssag: Anklageren og forsvarerne var milevidt fra hinanden inden onsdagens domsafsigelse i Retten i Sønderborg i den opsigtsvækkende sag mod Kurt Beier Transport.

Anklager Mads Bjerg Olesen krævede fængselsstraf i tre år til de fire tiltalte i sagen samt en bøde på 5,5 millioner kroner til virksomheden. Forsvarerne krævede frifindelse.

Det endte med, at de tiltalte blev frifundet for åger af særlig grov beskaffenhed - grov økonomisk udnyttelse - af de 30 chauffører fra Sri Lanka og Filippinerne, som sagen handlede om. Til gengæld blev direktør Karsten Beier pålagt at betale en bøde på 25.000 kroner, mens selve virksomheden skal betale en bøde på 100.000 kroner, fordi chauffør-lejren på virksomhedens adresse i Padborg brød Byggeloven.

Annonce

Det er selvklart ikke acceptabelt og skader både danske vognmænd, branchens ry og vores muligheder for at tiltrække kvalificerede medarbejdere.

Christian Sørensen Madsen, formand, ITD

Den dom skal ankes. Det mener i hvert fald den store brancheorganisation ITD. I en pressemeddelelse skriver organisationens formand, Christian Sørensen Madsen, at sagen illustrerer, hvad der sker, når prisen på transport bliver altafgørende, og det blot drejer sig om at tilbyde billigst mulige løsninger.

Ikke acceptabelt

De 30 udenlandske chauffører var ansat i Kurt Beiers polske datterselskab og fik op mod 7900 kroner i månedsløn. Retten i Sønderborg frikendte altså virksomheden og de tiltalte for at have udnyttet chaufførerne groft økonomisk.

- Jeg tror ikke, sagen er slut, og jeg håber, den bliver anket. For kreativiteten vil fortsætte, hvis man nærmest ustraffet via et selskab i Polen kan drive transportvirksomhed i Danmark på dansk grund helt ned til 15 kroner i timen og under usle forhold. Det er selvklart ikke acceptabelt og skader både danske vognmænd, branchens ry og vores muligheder for at tiltrække kvalificerede medarbejdere, siger Christian Sørensen Madsen.

Formanden mener, at hele transportbranchen bør lægge sig i selen for at rette op på kritisable forhold, så branchen kan fremstå attraktiv.

- Måske kommer der også lidt godt ud af sagen. Jeg tror i hvert fald, at sagen har været med til, at mange flere danskere og danske virksomheder har fået åbnet øjnene for problemet. Det har været godt for de danske vognmænd, for det har også lagt pres på køberne til at vælge virksomheder, der tilbyder ordnede forhold, siger Christian Sørensen Madsen.

Annonce

Har 14 dage

En række store virksomheder som Jysk, Arla og Blue Water meldte allerede inden onsdagens domsafsigelse ud, at de ikke ønsker at samarbejde med Kurt Beier Transport i fremtiden - uanset om sagen endte med frifindelse eller ej.

Anklagemyndigheden har 14 dage til at beslutte, hvorvidt dommen skal ankes til landsretten.

Forsvarsadvokat Anders Néhmet repræsenterede Kurt Beier Transport og direktør Karsten Beier i sagen. Han sagde efter domsafsigelsen, at dommen ikke overraskede ham, og han mener sågar, at sagen aldrig burde have været ført i retten.

Han mener, at problemstillingen drejer sig om generelle dårlige forhold for chauffører, som kører internationalt i Europa, og han mener, at det vil være "spild af tid", hvis sagen ankes til landsretten.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Odey gjorde sig til darling i Randers FC-triumf: Reaktioner fra den nigerianske målmager og cheftræneren, der lod ham starte på banen for første gang

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Lise holdt sin mand og søn i hænderne, da de døde efter en trafikulykke - og oplevede den største lykke midt i sorgen over at kunne beholde sin anden søn

Randers For abonnenter

Naboer til byggeri fik et chok: Et brev i e-boksen kastede Karin og Maryann ud i mere end to års pinefuld uvished

Randers

Jeanette er madnørd og elsker at være kreativ i køkkenet: - Man bliver glad, når gæsterne er tilfredse

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Superligaen: Glæd jer til mere fra ham, Kronjylland!

Randers

Ubudne gæster i lokal delikatesseforretning: Ejer efterlyser gerningsmænd på Facebook

Randers For abonnenter

Investoren er væk og ejendommen skal sælges - men nu er lokalplanen for Niels Brocks Gade 1 klar

Kultur For abonnenter

Tvivlen meldte sig, da kulturredaktøren så tv-dokumentar: Bør man filme sit dødssyge, grædende barn?

Randers

Nu kommer der flere busser mellem Randers og Aarhus: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Randers For abonnenter

Tomt Kongens Ege udsættes for hærværk: Nu griber bygherre ind med modforanstaltninger

Randers FC

Genlæs livebloggen, se målene og hør videoanalysen: Angriberne førte an i tiltrængt Randers FC-triumf

Annonce