Annonce
Randers

Store flotte juletræer på vej til Randers

Denne 13,5 meter høje rødgran vil i år tjene som Randers bys juletræ på Rådhustorvet. Foto: Randers Kommune
Kommunen henter 30-40 år gamle træer fra Salten Langsø til Randers.
Annonce

Randers: Store juletræer kan være svære at skaffe. Men det er i år lykkedes Randers Kommune at få to rigtig flotte træer fra Salten Langsø Skovadministration, hvor skovfoged Christoffer Worm har været meget behjælpelig med at finde to symmetriske og pæne 30-40 år gamle og henholdsvis 13,5 og 11,5 meter høje, fyldige graner til Rådhustorvet og Slotspladsen i Randers. I begge tilfælde er der tale om rødgraner.

- Det skal jo først og fremmest være træer, der er til at holde ud at se på, og som man forbinder med juletræer, siger funktionsleder, skov- og landskabsingeniør Thue de la Cour fra Randers Kommune om de krav, han stiller til et rigtigt juletræ:

- Det skal være grønt hele vejen op og ned, jo grønnere desto bedre. Og så må der ikke være for store huller.

- Det er meget få skovdistrikter, som tager sig tiden og finder pladsen til at avle de helt store torvetræer. Og det har været lidt af et detektivarbejde at finde frem til træerne. Der er ikke mange leverandører på markedet, fortsætter han.

Ved Salten Langsø har de imidlertid træerne, der lever op til kravene. Grantræer, der har grene helt til jorden, skal stå frit i forhold til naboerne, og det hjælper også, forklarer Thue de la Cour, at jorden ikke er for god.

Traditionen tro er det vognmand J. Ødums Eftf., som henter de store træer ved Salten Langsø, der ligger mellem Horsens og Silkeborg.

Træet til Slotspladsen leveres tirsdag 26. november, mens træet til Rådhustorvet leveres allerede mandag 25. november, så der er tid til at få det pyntet op til fredag 29. november, hvor træet tændes klokken 17.00.

Et rigtigt juletræ skal være grønt hele vejen op og ned, jo grønnere desto bedre, siger skov- og landskabsingeniør Thue de la Cour. Foto: Randers Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Henrik Knudsen efter selvmord i Elvis-familie: I den verden er der kun en ting, der tæller. Succes

Randers

Memphis Mansion tynget af Mandelas datters død: - Hun var sådan et sødt menneske

Annonce