Annonce
Østjylland

Store forventninger til ny færgerute mellem Grenaa og Halmstad

Havnedirektør Henrik Carstensen, folketingsmedlem Mette Hjermind Dencker og rutedirektør Tony Michaelsen. PR-foto
I starten af 2020 åbner Stena Line færgerute mellem Grenaa og Halmstad, som ventes at styrke dansk-svensk turisme og erhvervssamarbejde på tværs af havet.
Annonce

Grenaa: Den nye rute skal tilgodese den stigende trafik mellem Jylland og Sverige samt skabe et konkurrencedygtigt alternativ til broforbindelserne via Storebælt og Øresund.

Ambitionen er, at der inden for fem år skal ske en fordobling af godsenheder og passagerer.

- Vores nye færgerute bliver en korridor mellem Østjylland og Halland, så det er et centralt skridt på rejsen mod markant øget turisme og visionen om en samlet Kattegatregion, siger Tony Michaelsen, Stena Lines rutedirektør i Danmark, i en pressemeddelelse.

Visionen fik for nylig yderligere vind i sejlene, da de to kommuner, Norddjurs og Halmstad, skrev under på en ny Kattegatalliance.

Annonce

Store forventninger

Folketingsmedlem Mette Hjermind Dencker fra Dansk Folkeparti besøgte havnen i mandags.

- Jeg har allerede reserveret billet til den første tur, og jeg håber, at det lokale erhverv også indløser deres billet til samarbejdet, så Djursland er klar til at vise sig fra sin bedste side helt fra starten, siger Mette Hjermind Dencker.

Det bliver en vigtig transportkorridor til Sverige.

- Vi har store forventninger til Stena Lines ny rute, som også vil betyde endnu mere liv i og omkring havnen. Derfor vil vi gerne gøre området mere attraktivt for både lokale, der bor i området, men også turister, der har lyst til at opleve, hvad Grenaa og resten af Djursland har at tilbyde, siger Henrik Carstensen, administrerende direktør i Grenaa Havn A/S.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Kunstig sø er blevet kampplads for lystfiskere og lokale beboere - minister på vej med afgørelse

Randers

Randers Julehjælp: Festpenge i mediehuset går til økonomisk trængte familier

Randers

Motorvejen spærret natten til søndag: Kassevogn var væltet og chaufføren sad fast

Annonce