Annonce
Randers

Store smil og våde kys: Besøgshunde skaber glæde i Dronningborg

Mange af beboerne har selv haft hund, og derfor betyder det meget at få besøg af en.
Trygfondens besøgshunde er jævnligt på besøg hos Dronningborg Plejecenter. De bringer glæde og minder frem, specielt for de beboere, der har haft hund det meste af deres liv. De to golden retrievere, Charlie og Bailey, er stamgæster hos plejecenteret – hvilket både de og beboerne nyder.
Annonce

Dronningborg: De små poter trisser glad fra person til person. Alle skal hilses på med et vådt snudetryk. Dronningborg Plejecenter har nemlig fået besøg af Charlie og Bailey, som er deres besøgshunde.

De kommer på besøg sammen med deres ejer, Susanne Drotner, tre gange om måneden til stor glæde for plejecentrets beboere.

Formålet er at skabe glæde for beboerne. Hundene kan snakkes med, de vækker minder, og ikke mindst så kan beboerne aktiveres lige så vel som hundene kan det.

- Det betyder rigtig meget for mig. Jeg har haft hund alle mine dage, så det vækker mange gode minder. Det er så skønt, fortæller Erna Thrane, mens hun begraver fingrene i Charlies tykke pels.

Charlie er 10 år gammel og en erfaren besøgshund.
Der er forskellige tricks, hundene kan udføre for at få godbidder. Bailey er endnu lidt for ivrig, så det er Charlie, der får rampelyset.
Hundene bruges blandt andet til at få beboerne op at stå og gå.
Det er ikke kun hundene, der aktiveres, men også beboerne, der gerne hjælper med at gemme godbidder.
Susanne Jensen, der er SOSU-assistent på plejecenteret, er tovholder på besøgshundeprojektet, som de har brugt siden 2012.
Bailey er fire år gammel og ny i faget. Han skal stadig lære, hvordan han skal opføre sig.
Erna Thrane har haft hund hele sit liv, og derfor vækker det mange gode minder at have besøg af Charlie og Bailey.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce