Annonce
Østjylland

Storstilet byprojekt fik taget første spadestik

Social- og sundhedsudvalgets formand Lone Glarbo tog det første spadestik til Favrskov nye, stort anlagte plejecenter. Foto: Louise Enstrøm

Mandag eftermiddag blev der for alvor taget hul på Favrskovs nye, stort anlagte byområde Dommerparken i centrum af Hammel.

HAMMEL: Mandag 4. december 2017 markerede lidt af en historisk dag for Favrskov kommune: Det var nemlig dagen, hvor det allerførste spadestik til kommunens hidtil dyreste og mest abitiøse bygge- og anlægsprojekt blev taget.

Spadestikket blev foretaget af social- og sundhedsudvalgets formand, Lone Glarbo (V), og det markerede den officielle påbegyndelse af det stort anlagte bykvarter Dommerparken i Hammel.

Den omfattende byomdannelse skal med tiden forvandle hele det nedslidte industrikvarter på Delika-grunden ved Fabriksvej til et levende og moderne kvarter med boliger, grønne områder og små torve, hvor gamle, unge og børnefamilier kan mødes.

På grunden vil der som det første blive anlagt et stort plejecenter, der med tiden vil erstatte de to gamle plejecentre Skaghøj og Elmehøj, der begge har til huse i Hammel den dag i dag.

- Der har længe hersket et ønske om at få et nyt plejecenter til Hammel. Både fra beboernes, de pårørendes, men ikke mindst fra de ansattes side. For man kan vist roligt sige, at tiden er løbet fra de gamle plejecentre, der ikke længere er tidssvarende, lød det fra Lone Glarbo.

Der har været rigtig mange ønsker til det her nye center, og rigtig mange forskellige interessenter har været inddraget i hele processen. Det er rigtig godt, for det vidner om, at plejecentret står højt på ønskesedlen.

Lone Glarbo, formand for social og sundhedsudvalget i Favrskov Kommune.

Stor inddragelse

Intet mindre end 80 beboere vil kunne flytte ind på det nye plejecenter, der forventes at komme til at repræsentere en samlet udgift på 127 millioner kroner, og udvalgsformanden lagde i sin tale stor vægt på den store interesse, kommende beboere, pårørende og fagpersoner indtil videre har udvist for projektet.

- Der har været rigtig mange ønsker til det her nye center, og rigtig mange forskellige interessenter har været inddraget i hele processen. Det er rigtig godt, for det vidner om, at plejecentret står højt på ønskesedlen, sagde hun.

- I processen har vi arbejdet med et værdikompas for at få sat ord på hvad, der er vigtigt, i udviklingen af plejecentret. Her har ord som værdihed, hjemliged, robusthed, naboskab, ressourceudnyttelse og faglighed fyldt meget. Alt det skal huset kunne rumme, for det er ikke kun en institution, vi bygger - det er et hjem for vores beboere, lød det fra udvalgsformanden, inden hun opfordrede de fremmødte til at udbringe et trefoldigt leve for det nye center og for den nye bydel.

Dommerparken er delt op i flere mindre områder, hvoraf nogle er kommunale, og andre er private. De kommunale delområder bliver udbudt til boligbyggeri, hvorfor områdets boliger vil derfor blive bygget i flere tempi. Det er firmaet Poul Pedersen A/S, der står i spidsen for byggeriet af det nye plejecenter. Opgaven med at indrette de omkringliggende arealer er tilfaldet ingeniørfirmaet Orbicon og arkitekterne CF Møller. Det forventes at beboerne vil kunne flytte ind på plejecentret i løbet af sommeren 2019.

Annonce
Randers For abonnenter

Sur smiley og 5000 kroner i bøde til burgerbar: Sorte, skimmellignende belægninger i flere køleenheder

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nu er der et nyt sødt monster i byen: Linn er klar til at servere lokalt og hygiejnisk slik online og til afhentning

Randers For abonnenter

Lokalt legetøjseventyr står på skuldrene af giganter: - Vi vil have kunderne til at få mere ud af legen og af alt det legetøj, de allerede har

Randers

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Randers For abonnenter

Mark fra Randers rejste ud i verden for at skabe noget stort - i dag forsyner han afrikanske landsbyer med strøm  fra små soldrevne elværker

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Randers FC For abonnenter

Randers FC-lejren skoser manglende skarphed i tabt medaljeslag: - På ingen måde et dårligere hold end Brøndby

Norddjurs

Leif Lahn vil ikke være borgmesterkandidat: - Jeg har det supergodt på Christiansborg, hvor jeg kæmper for Djursland

Kultur

Filmen Hvidstengruppen 2 - De efterladte landede søndag i Randers: Skuespillere og pårørende besøgte grave og gik til gallapremiere

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Randers

Lokummer til eksamen: To ud af fem elever dumper toiletter på Randers-skoler

Randers For abonnenter

Embedsmænd får på puklen af investor: Anklager Randers Kommune for urent trav

Kultur

Se rød løber-fotos: Næsten 300 var til gallapremiere på den nye Hvidstengruppe-film

Annonce